Társoldalunk:

Április közepéig felfüggesztették az orosz csapatsportok többségét

2020.03.17. 17:12

Az orosz labdarúgó-, kosárlabda- és jégkorong-bajnokság vezetői bejelentették, hogy április 10-ig felfüggesztik az adott ligákat.

A közlemény némiképp meglepő azok után, hogy a hokiliga (KHL) kedden jelezte, mindössze egyhetes szünetet tervez a Gagarin-kupa rájátszásában, amely jelenleg a második fordulóban tart. Az orosz bázisú KHL a világ második legnagyobb bajnoksága, amelyben külföldi csapatok is szerepelnek. Épp két külföldi, a finn Jokerit Helsinki és a kazah Barisz Nur-Szultan indította el a lavinát azzal, hogy visszaléptek a további küzdelmektől, hiába jutottak be a legjobb nyolcba.

A KHL válasza erre az volt, hogy egy hétre felfüggesztette a bajnokságot, hogy kitaláljon egy új lebonyolítási formát a rájátszás hátralevő részére a maradék hat együttesnek, melyek mind oroszok: az SZKA Szentpétervár (velük játszott volna a Jokerit), a Szalavat Julajev UFA (a Barisz ellenfele), a címvédő CSZKA Moszkva, a Szibir Novoszibirszk, az Ak Barsz Kazany és a Dinamo Moszkva.

Szerdán aztán az orosz topligák közösen jelentették be, hogy a labdarúgó- (Premjer Liga), a kosár- (VTB) és a jégkorongbajnokság is leáll április 10-ig.

Érdekesség, hogy a másodosztályú hokiliga (VHL) továbbra is zajlik.