Elmarad a Szolnok-Falco férfi kosárlabda bajnoki a koronavírus miatt

kosárlabda, szolnoki olaj, falco
Szombathely, 2018. június 18. A szombathelyi Perl Zoltán (j) és Perry Kendrick, a Szolnok játékosa a férfi kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzéseként játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj mérkőzésen a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2018. június 18-án. A Szolnoki Olaj 83-81-re győzött, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és megszerezte fennállása nyolcadik aranyérmét. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hivatalos honlapján osztotta meg a hírt, hogy nem utazik el a szombati Szolnok elleni bajnoki mérkőzésre a koronavírus-járvány miatt. Mindeközben az NSO információ szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a csapatokra bízta a döntést a hétvégi forduló lejátszásával kapcsolatban.

A történet előzményeként Lóránt Péternek, az Atomerőmű kosarasának kezdeményezésére a bajnokságban résztvevő csapatok kapitányai levélben kérték a szövetséget arra, hogy függesszék fel az NB I küzdelmeit, és lehetőleg már a hétvégi kiírásban se kelljen pályára lépni.

Az MKOSZ elnöksége a bajnokság folytatásáról kedden dönt majd a klubok képviselőivel közösen.