Zárt kapuk mögött, de megrendezik a győri kézilabda olimpiai selejtezőt

Budaörsi Sportcsarnok, magyar női kézilabda-válogatott, sajtónyilvános edzés, 2020.02.10.
Elek Gábor, a magyar válogatott társkapitánya és Görbicz Anita, a szakmai stáb újdonsült tagja
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség arról döntött szerdán, hogy a terveknek megfelelően mind a férfi, mind a női kézilabda olimpiai selejtezőtornákat az eredeti márciusi-áprilisi időpontokban kell lejátszani - írja a Handball Planet.

Az egyes rendező országok szövetségei a saját kormányaik által hozott, koronavírussal kapcsolatos irányelvek mentén dönthetnek arról, hogy nézők előtt, vagy zárt kapuk mögött tartják-e meg a versenyeket.

Később jelent meg a Magyar Kézilabda-szövetség oldalán Kocsis Máté elnök nyilaktozata.

"A mai napon tárgyaltunk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Dr. Hasszan Musztafával, a Győrben rendezendő olimpiai selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatban a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett" – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban. Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett. Kérünk minden szurkolót, értse meg a döntésünket, és a televízión keresztül kísérje figyelemmel a tornát, szorítson a magyar sikerért!

A magyar válogatott március 20-tól Kazahsztán, Szerbia és Oroszország ellen szerepel az ötkarikás játékokon való részvételért.