Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani következő - észak-macedóniai, illetve lengyelországi - mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, az egyenes kieséses szakasz első fordulójában.

A szegediek a címvédő Vardar Szkopje otthonában lépnek pályára jövő vasárnap, a negyeddöntőbe jutásért sorra kerülő párharc első meccsén. Az északmacedón kormány keddi döntése értelmében a következő harminc napban csak nézők jelenléte nélkül rendezhetőek sportesemények az országban, ez természetesen a kézilabda-mérkőzésekre is vonatkozik.

A Telekom Veszprém közösségi oldalának híradása szerint a Wisla Plock arról tájékoztatta a klubot, hogy az ugyancsak jövő vasárnap sorra kerülő Bajnokok Ligája-mérkőzésük szintén zárt kapus lesz.

A lengyel klub honlapján Robert Czwartek elnök elmondta, hogy Lengyelországban a férfi és női bajnoki mérkőzéseket bizonytalan ideig üres lelátók előtt játsszák, és bár a BL-meccsek kapcsán is alkalmazkodni fognak az állami és a helyi hatóságok döntéseihez, jelenleg még egyeztetnek az európai szövetséggel, illetve a Telekom Veszprém illetékeseivel, vagyis reménykednek, hogy azt a találkozót nem kell zárt kapuk mögött rendezniük.

A férfi és a női BL-ben és EHF Kupában a német, a dán, a francia és a spanyol csapatok hazai mérkőzéseit is üres lelátók előtt rendezik meg.