A koronavírus miatt a budapesti kézilabda-BL FINAL4 is veszélybe kerülhet

Győri ETO - Vardar Skopje, Bajnokok Ligája, női kézilabda, négyes döntő, DÖNTŐ, 2018.05.13., öröm
Konfettieső, zöld-fehér szalagok, ETO BL-győzelem a Papp László Arénában
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség sem ment el szó nélkül a koronavírus-járvány mellett, amely a kézilabda sportra is nagy hatással van. Az EHF hangsúlyozta, hogy továbbra is a sportolók egészsége a legfontosabb, de továbbra is mindenki azon dolgozik, hogy az összes nagy esemény meg legyen rendezve, közte a májusi, budapesti női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője is.

Az EHF ismételten hangsúlyozni akarja, hogy a csapatok, a játékosok, a stábtagok, vezetők és a szurkolók egészsége a legfontosabb. A szövetség továbbra is szoros kapcsolatot tart fenn az illetékes nemzeti és nemzetközi hatóságokkal, valamint klubokkal és a szövetségekkel a döntések összehangolása, és a releváns információk gyűjtése érdekében. Kiemelték, hogy minden meghozott döntésnél az a cél, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt az óvatosság és a túlreagálás között.

A Győri Audi ETO KC idén is nagy esélyese a BL-nek Forrás: Csudai Sándor - Origo

A május az európai kézilabda csúcshónapja, ugyanis ekkor rendezik a női (május 9-10., Budapest) és a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjét (május 30-31., Köln), illetve május 24-én a férfi EHF-kupa fináléját Berlinben. A szövetség szerint jelenleg lehetetlen megjósolni, hogy mindhárom eseményt meg lehet-e majd rendezni. Az EHF továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos helyzetet, és kész az azonnali reagálásra az illetékes hatóságok utasításainak megfelelően.

Ugyanakkor az Európai Kézilabda Szövetség továbbra is teljes mértékben elkötelezett, hogy megtartsa a csúcseseményeit, és az eredeti terveknek megfelelően folytatja a tervezést és előkészítést.

A DELO WOMEN'S EHF FINAL4-ra a Papp László Budapest Sportarénában kerülhet sor, a női klubkézilabdázás csúcseseményét immár hetedik alkalommal láthatja vendégül a magyar főváros a 12 ezer nézőt befogadó létesítményben.