A koronavírus miatt veszélyben a divízió I/A hoki-vb is

Kijelölte keretét Jarmo Tolvanen a decemberi felékszülési tornára
Vágólapra másolva!
A divízió I/A világbajnokság lebonyolítását is befolyásolhatja a koronavírus-járvány Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára szerint, aki emellett arról is beszélt az M4 Sport Sporthíradójában, hogy az elhalasztott női vb miatt a magyar csapat programját át kell szervezni.

"Nem így terveztünk bennmaradni az A csoportban két egymást követő évben, de helyt fogunk állni jövőre" - ígérte hétfőn a szövetségi elöljáró, hozzátéve, hogy a halasztás hátterében a fogadó kanadai tartomány döntése áll.

- mondta.
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szombaton határozott arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a női jégkorong-világbajnokságot, amelyen - története során először - a magyar válogatott is szerepel.

"A topesemények egy sportág számára nagyon fontosak mind a nézők, mind pedig a sportolók szempontjából, tehát bizakodtunk abban, hogy talán ezt el lehet kerülni" - mondta Sipos Levente, aki arról is beszélt, hogy a szövetség vezetősége hétfőn ül össze a stábbal, hogy megvitassák, hogyan alakuljon át a következő hetek korábban leszervezett felkészülési programja.

Bizonytalan a férfi válogatottat érintő divízió I/A vb sorsa is Forrás: MJSZ, Facebook

"Valószínűleg nem utaznak el a lányok Németországba az ottani felkészülési mérkőzésekre. Igyekszünk a formájukat fenntartani, de a belső motiváció az, amin igazából dolgozni kell, az pedig részint a klubokkal közösen kell, hogy történjen" - vázolta fel a feladatokat.
A női vb március végén rajtolt volna a kanadai Halifaxben és Truróban, de a módosítás nyomán jövő tavasszal rendezik meg, változatlan mezőnnyel.

A főtitkár kitért rá: vasárnap érkezett a hír arról, hogy Szlovéniában nem szeretnének 500 fő fölötti rendezvényeket lebonyolítani, így valószínű, hogy a férfi divízió I/A világbajnokság sem ott lesz.

"Ez azonban nem egy hivatalos IIHF-döntés, hanem egyelőre a befogadó ország saját kommunikációja" - hangsúlyozta.
A ljubljanai vb - melyen a magyar válogatott is szerepel - április, május fordulóján lenne.
Sipos Levente szerint kevésbé valószínű, hogy halasztva ugyanott rendezik majd meg. A főtitkár komoly problémának nevezte, hogy ha egyes divíziókban lesz vb, másokban esetleg nem, hogyan számolják majd a ranglistapontokat.
A leszervezett felkészülést illetően úgy fogalmazott, hogy egyelőre egyik beutazó ország, illetve egyik fogadó ország szövetsége sem mondta le a tervezett mérkőzéseket.