Vágólapra másolva!
Nem könnyen, de érvényesítette a papírformát a Sopron Basket női kosárlabdacsapata, amely négy nap alatt másodszor is legyőzte a DVTK-t. A vasárnapi bajnoki győzelem után csütörtökön Pécsett a Magyar Kupa negyeddöntőjében 62-55-re nyert Gáspár Dávid együttese. Pénteken az elődöntőben a Sopron a TFSE-MTK együttesével játszik a fináléba kerülésért. 

Előrehozott döntőnek is beillett a Sopron Basket és a DVTK összecsapása a női kosárlabda Magyar Kupa második negyeddöntőjében Pécsett. A két csapat 4 nappal ezelőtt Miskolcon az NB I-ben már összecsapott egymással. Akkor kétszeri hosszabbítás után a Sopron idegenben 95-91-re nyert. Ugyanakkor mindenki tudta, hogy a bajnokság szempontjából az a meccs nem számított, mert a Sopron az első, a DVTK pedig a második végzett az alapszakaszban.

A Sopron a lehető legerősebb felállásban kezdte a negyeddöntőt, úgy, ahogy az Euroliga-meccseken tette. Ennek ellenére az első negyedben kemény küzdelem bontakozott ki a felek között. A soproni Crvendakics két duplával kezdett,

4-0 után azonban 7 DVTK-pont következett, ebben benne volt Medgyessy szép triplája.

4-7 után a bajnoki és kupa címvédője egy 9-0-s rohammal jelezte, megérkezett a mérkőzésre. De a Miskolc nem adta fel. Medgyessy és Walker nagyot játszott, az első negyed után 20-19-re a DVTK vezetett.

A soproni Határ Bernadett és Dubei Debóra összjátéka Forrás: MKOSZ

A második negyedben fokozódott a feszültség, elsősorban a DVTK kispadja előtt.

A miskolci edző, Cziczás László nehezen viselte el a bírók ítéleteit, technikait kapott.

Számára is érthetetlen volt, amit a DVTK produkált. A miskolciak teljesen lefagytak, a Sopron elővette azt a védekezést, amit a nemzetközi meccseken már megszoktunk tőlük. A zöld-sárgák egy 11-0-s rohammal már-már pontot tettek minden kérdésre. 30-20-as állásnál azonban felébredt a piros-fehérben játszó DVTK és a magyar 3x3-as válogatottban is játszó Cheysea Goree. Ő és Walker, valamint Morrsion tartotta a lelket ekkor a borsodi együttesben, amely a negyed hajrájában 11 pontot kapart össze. A nagyszünetben 37-31-re vezett a Sopron, azaz semmi sem dőlt még el.

Fegyverneky Zsófia triplával indította a második félidőt, de a DVTK két duplával válaszolt. A 23. percben már csak 4 ponttal vezetett a Sopron, ami annak fényében, hogy a Diósgyőr a második negyedben 7 percig nem dobott pontot, nagyon kicsi különbség volt. Ekkor megakadt a csapatok támadójátéka, a DVTK mindent kihagyott, Határ viszont úgy dobott kosarat, hogy szabálytalankodtak vele szemben. 47-39 volt ekkor az állás, 8 ponttal vezetett a Sopron.

Ezt a 8 pontot tartotta a negyed végégig a Sopron, miközben a DVTK-t érzékeny veszteség érte: az egyik támadás során Goree megsérült, le kellett cserélni.

A DVTK csapatában Medgyessy Dóra (a képen a labdával) az első negyedben játszott nagyon jól Forrás: MKOSZ

A döntés a negyedik negyedre maradt. A Diósgyőr Pusztai két kosarával nyitott, 51-47-re jött fel a piros-fehérben játszó együttes. Goree visszatért, de a soproni Dupree egymaga állította vissza a 8 pontos különbséget. Amely aztán Walker kosaraival megint 4 lett. Dubei Debóra lépéshibát követett el, jöhetett a Miskolc, de csak a soproni időkérés után.

Medgyessy Dóra betörése után már csak két ponttal vezetett a Sopron, de 5.30 még hátra volt. Egy újabb DVTK-labdaszerzés után az egyenlítés helyett Goree támadóhibát követett el. Súlyos hiba volt ezt, mert Crvendakics triplával büntetett.

A DVTK azzal, hogy két pontra feljött, mintha megijedt volna a nagy lehetőségtől. Hat elrontott DVTK-támadást láthattunk, azaz ennyi lehetősége lett volna a pontszerzésre a Miskolcnak.

A Sopron ezt a helyzetet könyörtelenül kihasználta és 62-55-re megnyerte a meccset.

Nem volt könnyű dolga tehát a címvédőnek, amely pénteken az elődöntőben a TFSE csapatával mérkőzik a döntőbe jutásért.

Női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés: Sopron Basket - Aluinvent DVTK 62-55 (19-20, 18-11, 14-12, 11-12)

A Zalaegerszeg egy ponttal nyert a Győr ellen a női kosárlabda Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjének csütörtöki harmadik negyeddöntőjében. A győzelmet érő kosarat az amerikai Keyona Hayes hét másodperccel a meccs vége előtt dobta. A mezőny legeredményesebb játékosa csapat- és honfitársa, Kirby Burkholder volt 26 ponttal.

ZTE NKK - UNI Győr MÉLY-ÚT 77-76 (20-16, 19-27, 17-19, 21-14)

A Szekszárd húsz ponttal legyőzte az NKE-FCSM Csata csapatát. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amelyet a fővárosiak egypontos előnnyel kezdtek, de mindössze négy pontot dobtak. A tolnaiak ellenfele a Zalaegerszeg lesz a pénteki elődöntőben.

Atomerőmű KSC Szekszárd - NKE-FCSM Csata 85-65 (19-20, 25-25, 25-4, 16-16)

Elsőként a TFSE-MTK együttese jutott négy közé, miután a pécsi nyolcas döntő csütörtöki első negyeddöntőjében 82-78-ra múlta felül a PEAC gárdáját. A mérkőzés legeredményesebb játékosa, Alisia Jenkins 34 ponttal segítette sikerhez a fővárosiakat, akik a pénteki elődöntőben a DVTK és a címvédő Sopron párharcának győztesével találkoznak.

TFSE-MTK - PEAC-Pécs 82-78 (22-25, 23-22, 22-10, 15-21)