Vágólapra másolva!
Kedden hajnalban megszületett a döntés: a Sopron Basketnek nem kell pályára lépnie Olaszországban az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában a Schio ellen, de pályára kell lépnie a szlovén fővárosban, Ljubljanában, azaz semleges pályán rendezik meg az összecsapást. A koronavírus olaszországi terjedése miatt született meg ez a döntés.

Fellélegezhetnek tehát a soproni játékosok és a szakmai stáb tagjai: mégsem kell az olaszországi Schióba utazniuk, hogy lejátsszák az Euroliga B-csoportjában az utolsó alapszakasz-mérkőzést.

Hétfőn a magyar bajnokcsapat menedzsmentje folyamatos tárgyalásban volt a FIBA-val, mert azt mindenki szerette volna elkerülni, hogy a Sopronnak Olaszországban kelljen pályára lépnie. Nem sokkal éjfél után a vendéglátó olasz együttes a Facebook-oldalán közölte, hogy a meccset megrendezik, mégpedig a szlovén fővárosban, Ljubljanában.

A legfrissebb hírek szerint az eredeti menetrendet is sikerül tartani, azaz már szerda este 20.00 órától lejátsza meccsét a két csapat.

A magyar bajnoknak vasárnap a DVTK ellen idegenben kell fellépnie, majd a jövő héten a három napon át tartó kupadöntő következik Pécsett.

A Schio igazgatója, Paolo de Angelis sajnálkozott, hogy nem tudnak a saját csarnokukban játszani, amely - szerinte - komoly hátrányba sodorja a csapatát. Az igazgató azt is kiemelte, hogy a vészhelyzet miatt nem lehetett mást tenni, a FIBA a halasztásba nem ment bele.

A Sopron vezetése kedden délelőtt tart sajtótájékoztatót az ügyben.