Nem áll ki a Sopron a Schio elleni Euroliga-meccsre

Sopron Basket játszik a TTT Rigával a Sopron otthonában 2018 december 20-án Sopron Basket játszik a TTT Rigával a Sopron otthonában 2018 december 20-án
Sopron Basket játszik a TTT Rigával a Sopron otthonában 2018 december 20-án
Vágólapra másolva!
A Sopron Basket női kosárlabdacsapata nem áll ki az olasz Schio elleni Euroliga-meccsre. A FIBA javaslatára Olaszország helyett Ljubljanában rendezték volna meg a meccset szerda este, de a soproniak nem utaznak el a mérkőzésre.

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában került volna sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen.

Utóbbi klub közösségi oldalán jelentette be a szlovéniai helyszínt, mivel Schio városa a fertőzésveszély miatt lezárt észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok közelében helyezkedik el.

A soproni klubvezetés kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatót, ezen azt jelentették be, hogy a kockázat miatt a ljubljanai meccsre nem áll ki a soproni csapat.

Török Zoltán ügyvezető kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár a nemzetközi szövetség szlovéniai helyszínt javasolt a szerdai találkozó lebonyolítására, a magyar bajnok nem kívánja vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek.

Török Zoltán továbbá elmondta, bizonyára lesznek következményei a döntésnek, s a legszélsőségesebb szankciókkal is számolnak.

Dr. Farkas Ciprián polgármester közölte, a városvezetés minden tekintetben a klub mögött áll, míg Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke üzenetében hangsúlyozta, az MKOSZ nem támogatja, hogy a Sopron akár csak minimális kockázatot is vállaljon a Schio elleni mérkőzéssel.