Vágólapra másolva!
Mint arról kedden délelőtt beszámoltunk, a Sopron Basket nem játssza le az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzését. A magyar bajnoknál jól tudják, hogy meg fogják őket büntetni, a kérdés csak az, hogy mennyire.

Miután Schio abban a Veneto tartományban van, amelyik a szomszédos Lombardiával egyetemben a legfertőzöttebb olasz régió a koronavírus-járványban, a Sopron Basket vezetősége úgy döntött, hogy nem szeretnék az olasz városban lejátszani az utolsó csoportmérkőzést. Ezt követően született az a döntés, hogy akkor legyen Ljubljanában a meccs, a magyar bajnokcsapat vezetősége azonban úgy döntött, hogy nem vállalja a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek.

Nem áll ki a Sopron a Schio elleni Euroliga-meccsre

A Sopron Basket női kosárlabdacsapata nem áll ki az olasz Schio elleni Euroliga-meccsre. A FIBA javaslatára Olaszország helyett Ljubljanában rendezték volna meg a meccset szerda este, de a soproniak nem utaznak el a mérkőzésre. Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában került volna sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen.

Török Zoltán a kedd délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, bizonyára lesznek következményei a döntésnek, s a legszélsőségesebb szankciókkal is számolnak. A várható büntetés mértékének mérséklése érdekében Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének a főtitkára elutazott Genfbe, a FIBA központjába, hogy képviselje a magyar klub érdekeit, írja a Magyar Nemzet internetes oldala.

A nemzetközi szövetség azonban a jelek szerint úgy tesz, mintha nem értesült volna a Sopron döntéséről.

"Már hétfő este elkezdtük a kommunikációt a FIBA-val, amely érti a problémát, de a versenyprogram sűrűsége miatt nem lát lehetőséget a mérkőzés további elhalasztására – mondta el a lapnak a főtitkár. –

A FIBA megadja a lehetőséget a halasztásra egy nap erejéig, a Sopron nem megy el, így tehát azt kell elérni, hogy a szankció a lehető legkisebb legyen. Tapasztalom a megértést, ám mert nincs lehetőség ennek a mérkőzésnek a későbbi lejátszására, a ki nem állás biztosan nem maradhat következmény nélkül, ugyanakkor a FIBA-nak van mozgástere arra, hogy életszerűen méltányos döntést hozzon."