Vágólapra másolva!
A 2020/2021-es szezontól kezdve a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a hetvenkilencszeres német válogatott beálló, Julia Behnke - írja a zöld-fehérek honlapja.

Ő a Ferencváros harmadik átigazolása rövid időn belül, múlt héten jelentették be az ugyancsak német Alicia Stolle és Emily Bölk szerződéskötését. Behnke kétéves szerződést kötött az FTC-vel.

Német válogatott átlövőkkel erősített az FTC női kézilabdacsapata

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2020/2021-es szezontól a csapatban szerepel majd az egyaránt ötvenötszörös német válogatott Alicia Stolle és Emily Bölk. Az FTC weblapja arról is beszámolt, hogy mindkét játékos két évre írt alá a zöld-fehér együtteshez. Stolle balkezes jobbátlövő, akit a 2018-as Európa-bajnokságon a németek 10.

Julia Behnke 1993. március 28-án született Mannheimben, a TSG Ketsch, a Bietigheim és a Metzingenben is játszott, majd a 2018-as Európa-bajnokság után az előző évi Bajnokok Ligája-ezüstérmes Rosztov-Don szerződtette.

Julia Behnke nyártól a Fradiban kézilabdázik Forrás: Picture-Alliance/AFP/Marco Wolf

„Nagyon szimpatikus az a koncepció, amelyet az FTC képvisel, bíznak a fiatal játékosokban, megadják nekik a kellő időt, hogy fejlődjenek egyénileg és csapatként is – mondta Julia Behnke az átigazolásával kapcsolatban. – Nemrég játszottam az FTC ellen, így jól emlékszem, milyen fantasztikus volt a hangulat a telt házas sportcsarnokban. A szurkolók egy másodpercre sem adták fel, a meccs végéig űzték a csapatot – nagyon várom már, hogy ebben a nagyszerű csapatban és ilyen kivételes szurkolók előtt kézilabdázhassak. Az is fontos számomra, hogy így közelebb kerülök a családomhoz és a barátaimhoz, illetve, boldog vagyok, hogy Emilyvel és Aliciával csapattársak leszünk klubszinten is. Korábban sosem voltam még Budapesten, de sokat hallottam már a városról, szóval várom már, hogy megismerhessem."