Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott óriási izgalmak után második Eb-selejtezőjét is megnyerte: a címvédő szlovének után ezúttal Ukrajnát győzte le Ivkovics Sztojan csapata, ráadásul idegenben. A szövetségi kapitány mellett Keller Ákos és Benke Szilárd értékelt az Origónak Zaporizzsjében.

"Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, óriási lépést tettünk az Eb-re való kijutás felé.

- mondta a 10 ponttal záró Keller Ákos.

Keller Ákos a magyar csapat egyik legjobbja volt Ukrajna ellen Forrás: http://www.fiba.basketball/

Ivkovics Sztojan így értékelt. "Mindenek előtt köszönetet mondanék a hazaiaknak, remélem hasonlóan remek fogadtatást tudunk majd nekik biztosítani Magyarországon, mert minden téren remek körülményeket teremtettek nekünk.

Remek hangulat volt a csarnokban, szoros meccset játszottunk, amelyet a végén szerencsével tudtunk megnyerni.

A vereség ellenére biztos vagyok benne, hogy Ukrajna ott lesz majd az Európa-bajnokságon, nagyszerű kosárlabdát játszanak. Ami minket illet, gratulálok a fiúknak, azt a hozzáállást hozták, amit nyolc éve elvárok tőlük. A stábomnak is óriási köszönet, akik nagyszerűen felkészítették a csapatot mindenre, gyakorlatilag két napig nem aludtak, de meg lett az eredménye,

amelyben az ő szerepük is elvitathatatlan."

Kettőből kettő - ez a magyar csapat mérlege eddig az Európa-bajnoki selejtezőkben Forrás: http://www.fiba.basketball/

A negyedik negyedben Benke Szilárd két kulcsfontosságú triplát is dobott, így tevékeny részt vállalt a győzelemben. "A hármasok? Nagyon vártam, hogy mindkettő beessen... Küzdelmes meccs volt, végig azt éreztem, hogy az utolsó pillanatban, egy labdán fog múlni a végeredmény.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében a címvédő Szlovéniával, Ausztriával és Ukrajnával szerepel azonos csoportban, melyből az első három jut ki a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Georgiában megrendezendő Eb-re. A kvalifikáció további négy találkozója novemberben, illetve jövő februárban lesz.