Társoldalunk:

Nehéz helyzetbe került a Szolnok a vízilabda Bajnokok Ligájában

2020.02.22. 20:50

A Szolnoki Dózsa 16-12-re kikapott otthon a horvát Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

Nagy volt a tét a Szolnok számára, ugyanis a még éppen nyolcas döntőt érő negyedik helyen állva fogadta a harmadik Jug Dubrovnikot, amely a találkozó előtt hat ponttal előzte meg őt. A vereség azt jelenti, hogy a Tisza-partiak látótávolságon kívülre kerültek a harmadik helytől, sőt a közvetlen rivális Jadran Carine is megelőzte őket. A két csapat decemberi összecsapásán három góllal nyertek a horvátok (14-11).

Nem sikerült a bravúr a Jug Dubrovnik ellen Nagy ViktőréknakForrás: ILLYES CSABA/Illyes Csaba

Az összecsapást nagyon rosszul kezdte a magyar bajnoki bronzérmes, a vendégek ugyanis kevesebb, mint négy perc játék után 3-0-ra vezettek. Zivko Gocic vezetőedző gyorsan rendet tett a fejekben, és tanítványai a játékrész végére kiegyenlítettek.

A felek szinte lemásolták a nyitónegyedet: a horvátok ekkor is háromgólos előnyt dolgoztak ki (5-8), a Szolnok ezúttal viszont nem tudott egalizálni a szünet előtt. A harmadik negyedben a magyar együttes nem tudott közelebb kerülni riválisához, amely négygólos előnnyel vágott neki az utolsó nyolc percnek, így nem okozott gondot számára a győzelem kiharcolása.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 9. forduló
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik (horvát) 12-16 (4-4, 3-5, 3-5, 2-2)
a Szolnok gólszerzői: Drasovic, Jansik D., Angyal, Subotic 2-2, Szatmári, Rasovic, Pijetlovic, Bátori 1-1

A csoport állása: 1. Barceloneta (spanyol) 22 pont, 2. Jug Dubrvonik 21, Olimpiakosz (görög) 19, 4. Jadran Carine (montenegrói) 13, 5. Szolnoki Dózsa 12, 6. Spandau Berlin (német) 11, 7. Jadran Split (horvát) 4, 8. Szintez Kazany (orosz) 4