Vágólapra másolva!
A Tatabánya 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d'Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének harmadik fordulójában.

A házigazdáknál ezúttal is két irányító, Juhász Ádám és Győri Mátyás hiányzott sérülés miatt.

Vladan Matics vezetőedző már a negyedik percben időt kért, mert csapata pontatlan játékkal kezdett, és a vendégek 3-0-ra elhúztak. A hetedik percben szerezte első gólját a Tatabánya, amely Ancsin Gábor vezérletével egy 5-1-es sorozattal felzárkózott, ám az első félidő hajrája a pontosabban célzó franciáknak sikerült jobban, így négy gól volt a különbség a szünetben.

A második játékrész elején a magyar csapat egy 6-1-es szériával egyenlített. Az 58. percben emberelőnyben, egygólos hátránynál a bosnyák beálló, Vladimir Vranjes ziccert hibázott, a következő támadásból a Pays d'Aix betalált. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám az orosz Vitalij Komogorov gólja után, az utolsó percben a franciák a kapufát találták el, Ancsin Gábor pedig öt másodperccel a vége előtt egyenlített.

A Tatabánya egyszer sem vezetett a mérkőzésen, egy pontot mégis megmentett.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin volt hat góllal, Komogorov ötször volt eredményes.

Az egy győzelemmel és két döntetlennel álló Tatabánya jövő vasárnap a PAUC otthonában folytatja szereplését az EHF-kupa csoportkörében.

Férfi kézilabda EHF-kupa, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-Pays d'Aix Université Club (francia) 24-24 (11-15)