Időt kért, hogy élő adásban szidhassa az egyik bírót: most kirúgták

Hollósy László
Érd, 2018. március 18. Hollósy László nyíregyházi vezetőedző a női röplabda Magyar Kupa döntőjében játszott Linamar-Békéscsabai RSE - Fatum-Nyíregyháza mérkőzésen az Érd Arénában 2018. március 18-án. Linamar-Békéscsabai RSE - Fatum-Nyíregyháza 2-3. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Felmentették a munkavégzés alól Hollósy Lászlót, a Fatum Nyíregyháza női röplabdacsapatának vezetőedzőjét.

A szabolcsi klub keddi közleménye szerint a szakember szerződését az együttest működtető Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. vezetése mondta fel. A klub megköszönte a vezetőedző munkáját és további sok sikert kívánt neki.

A tréner a közmédiának azt mondta, a vezetés azzal indokolta a döntést, hogy az elvesztett Magyar Kupa-döntő és a CEV Kupa-búcsú után nem látta biztosítottnak a csapat eredményességét. Hozzátette, kissé váratlanul érte a menesztés, de tiszta lelkiismerettel és emelt fővel távozik Nyíregyházáról.

A szakember utódja az eddigi másodedző Németh Szabolcs lett, aki a szezon eleje óta dolgozik a szabolcsi csapatnál.

Hollósy László már nem a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A korábbi szövetségi kapitány Hollósy közel két éve, 2018 márciusában vette át a Nyíregyháza irányítását, mellyel kétszer Magyar Kupát nyert, kétszer pedig bajnoki ezüstérmet szerzett. A nyírségiek a mostani idényben is eljutottak az MK-fináléba, ott azonban múlt csütörtökön 3-1-re alulmaradtak a bajnok Vasassal szemben. Egy héttel korábban a CEV Kupától öt mérkőzéslabdáról, aranyszettet követően búcsúztak.

2019 decemberében Hollósy László kapta a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a legjobb felnőtt női teremröplabda edzőnek járó Dr.Kotsis Attiláné Díjat (amire hibásan került fel a neve).

Hollósy legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Vasas elleni MK-döntőben csak azért kért időt, hogy élő adásban szidhassa az egyik játékvezetőt.

Ilyet még nem látott: időt kért az edző, hogy szidhassa a bírót

Csütörtökön este a Vasas 3-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a női röplabda Magyar Kupa döntőjében. Az izgalmas csata mellett a hazai csapat edzőjének időkérése mellett sem lehet szó nélkül elmenni. A negyedik játszmában a sportág fenegyerekének tartott hazai edző, Hollósy László időt kért.