Vágólapra másolva!
A Sopron Basket 26 éves magyar centere, a 208 cm magas Határ Bernadett újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a bajnoki címvédő és kupagyőztes együttesnél. Ez tehát azt jelenti, hogy Határ sorozatban a 6. idényét kezdi majd meg Sopronban 2020 szeptemberében. Nem mellesleg a magyar válogatott játékosa bemutatkozhat az Egyesült Államok profi női bajnokságában, a WNBA-ben is, ahol az Indiana Fever csapata ajánlott neki szerződést.

Akik figyelik a Sopron Basketnél folyó tudatos szakmai építkezést és munkát, azok tudják csak igazán, mennyit jelent a klubnak és Határnak az újabb egyéves szerződéshosszabbítás.

Ne feledjük, hogy a teljes magyar mezőny és az Euroliga legmagasabb játékosáról beszélünk, akik a 2019-20-as szezonban az Euroligában is meghatározó kosárlabdázóvá vált.

A 2017-18-as és a 2018-19-es idényben, a baszk Roberto Iniguez edzősége alatt Határ kevesebb szerepet kapott a legrangosabb európai kupasorozatban, azonban Iniguez távozásával számára is megváltozott a helyzet. Az új edző, Gáspár Dávid sokkal komolyabb feladatokat bíz Határra, akinek a teljesítménye stabilizálódott az EL-meccseken.

Az elmúlt 5 évben a Sopron nevelt belőle olyan kosárlabdázót, aki mára európai szinten is meghatározó.

Jelzi ezt az is, hogy ebben az idényben a magyar játékos több mint 20 percet átlagolt az Euroligában.

Miközben a Határ és Török Zoltán ügyvezető megegyezett egymással, kiderült, hogy

a WNBA egyik csapata, az Indiana Fever is szemet vetett Határra.

Az Indianapolisban székelő amerikai csapat tagja az a Candice Dupree, aki jelenleg a Sopron játékosa (mint ahogyan a tavalyi idényben is az volt). Értesüléseink szerint a világbajnok Dupree-nek jelentős szerepe volt abban, hogy az Indiana Fever edzője, Marianne Stanley érdeklődni kezdett a magyar játékos iránt. A WNBA 2020-as szezonja május 15-én indul, az Indiana az Atlanta ellen kezdi majd meg szereplését.

Korábban a WNBA-ben két magyar játékos fordult meg. A pécsi Iványi Dalma, aki amerikai egyeteméről került az amerikai profi női bajnokságba. Iványi a Utah, a Phoenix és a San Antonio csapatában is játszott. Nagy Andrea mellett ő volt az első magyar női kosárlabdázó, aki játszhatott a WNBA-ben. (Nagy Andrea a Sacramento csapatában játszott.)

Határ számára az Indiana Fever invitálása óriási lehetőség egy komoly nemzetközi karrier felépítésének megkezdésére.

A Sopron pedig méltán lehet büszke arra, hogy az elmúlt 6 év következetes szakmai munkájával ilyen játékost faragott Határ Bernadettből.