Vágólapra másolva!
A dán női kézilabda-válogatott nem sokáig reménykedhetett abban, hogy mégis ott lehet az olimpiai selejtezőn. Az ázsiai térségből ugyanis Thaiföld úgy döntött, részt vesz a tornán, így bezárult a koronavírus terjedése miatt kinyíló kiskapu.

A koronavírus terjedése a női kézilabda olimpiai selejtezőbe is beleszólt. A kínai csapatot az IHF eltüntette a magyar csoportból, helyette a kazah válogatottat tette át Győrbe. A kazahok eredetileg a Montenegró, Norvégia, Románia hármas mellett játszottak volna Montenegróban. A hét elején azt jelentette az IHF, hogy Kazahsztán helyett Hongkongot kérte fel az ázsiai zónából, hogy induljanak el a selejtezőn. Péntekre kiderült, hogy a hongkongi csapat nem akar elindulni. Ekkor nyílt meg a lehetőség a dánok előtt, akik úgy vélték, ezzel reális esély van arra, hogy az olimpiai selejtezőről lemaradó válogatottjuk valahogy mégis odaérjen a kvalifikációs tornára. A dánok a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon 8. helyen végeztek, ezért kezdtek el spekulálni a selejtezős részvételen.

Sarah Iversenék lemaradnak az olimpiáról Forrás: AFP/Charly Triballeau

A legfrissebb hírek szerint a thaiföldi Olimpiai Bizottság támogatta az ország kézilabda-szövetségét az indulásban, amelyet hétfőn az IHF a honlapján is megerősített:

Thaiföld lesz az olimpiai selejtező 12. résztvevője.

Thaiföld a 3. csoportba került Norvégiával, Montenegróval és Romániával, míg ahogy azt már említettük, Kazahsztán a 3. csoportból a 2. csoportba került, Oroszországgal, Szerbiával és Magyarországgal. Az 1. csoportban Spanyolország, Svédország, Szenegál és Argentína található.

Az egyes csoportokból a két legjobb csapat utazhat nyáron a tokiói olimpiára.