Vágólapra másolva!
Az Érd 24-24-es döntetlent játszott a román Gloria Bistrita csapatával a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének utolsó fordulójában, így nem jutott tovább a negyeddöntőbe.

A két csapat romániai mérkőzésén január 11-én 25-25-ös döntetlen született. A vasárnapi találkozó tétje a továbbjutás volt, a Gloria Bistrita számára ehhez a döntetlen is elegendő volt, az érdieknek mindenképpen nyerniük kellett.

Egy másodpercen múlott az Érd továbbjutása az EHF-kupában Forrás: EHF European Cup, Twitter

Szabó Edina, a hazaiak vezetőedzője már a kilencedik percben, 2-2-es állásnál időt kért, mert játékosai kapkodtak és sokat hibáztak. Csapata a 13. percben vezetett először, ám ezt ismét labdaeladások és rontott ziccerek követték. Az Érd megint hátrányba került, majd egy 4-1-es sorozat végén újfent fordított, ám a hullámzóan alakult első felvonás végén időntúli büntetőre volt szüksége, hogy újra egyenlítsen (12-12).

A magyar csapat öt és fél perc elteltével szerezte első gólját a második félidőben, és a románok ezt követően is pontosabban lőttek, kevesebbet hibáztak, így ismét elléptek két találattal. Janurik Kingának is voltak bravúrjai, de a túloldalon a spanyolok világbajnoki ezüstérmes kapusa, Darly Zoqbi de Paula még jobban védett.

Az Érdnek négy perccel a vége előtt sikerült egyenlítenie, majd Szabó Laura büntetőt hibázott. A vendégek újfent elléptek kettővel, ám az utolsó perc megint döntetlenről kezdődött. A játékvezető elvette a románoktól a labdát, Jovana Kovacevic találatával a magyar együttes átvette a vezetést, ám a Gloria Bistrita négy másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz jutott, és mivel Valentina-Neli Ardean-Elisei betalált, döntetlen lett a végeredmény, ami a románok továbbjutását jelentette.

A mezőny legeredményesebb játékosa Jovana Kovacevic, illetve Constantina Ratiu volt, egyaránt hat góllal.

Az érdiek két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel a C csoport harmadik helyén végeztek.

Női kézilabda EHF-kupa, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, C csoport:
Érd HC - CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román) 24-24 (12-12)
A csoport végeredménye: 1. Odense HB (dán) 10 pont, 2. CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud 7, 3. Érd HC 6, 4. MKS Lublin (lengyel) 1
korábban:
B csoport: Siófok KC-CS Magura Cisnadie (román) 34-22 (15-12)
A végeredmény: 1. Siófok KC 10 pont, 2. Podravka Koprivnica (horvát) 8, 3. Köbenhavn HB (dán) 6, 4. CS Magura Cisnadie 0