Görbicz Anita visszatér a magyar kézilabda-válogatottba

Görbicz Anita; Pálinger Katalin; Novák András
Győr, 2018. március 22. A magyar női kézilabda-válogatottból visszavonuló Görbicz Anita (k) Novák András a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és Pálinger Katalin alelnök, korábbi csapattársa társaságában a győri Audi Arénában 2018. március 22-én. A kézilabdázó 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Véglegessé vált a női válogatott szakmai stábja a márciusi olimpiai selejtezőre. Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok munkáját szakmai tanácsadóként Görbicz Anita is segíteni fogja - olvasható a magyar szövetség hivatalos oldalán.

- mondta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

"Görbicz Anita játékostapasztalata, kvalitásai révén fontos láncszem lesz a női válogatottban, hiszen igazi ikonja a magyar kézilabdának.

Szakmailag és emberileg is sokat segíthet, velünk lesz a mérkőzéseken a kispadon is. Most mindenkire szükségünk van a sikeres olimpiai selejtező érdekében" - emelte ki Danyi Gábor szövetségi kapitány.

Görbicz Anita 233 válogatott mérkőzéses rutinja aranyat érhet az olimpiáért küzdő magyar csapatnak Forrás: MTI/Krizsán Csaba

- tette hozzá Elek Gábor.

- mondta Görbicz Anita az új szerepköréről.

A kapusedző Bakos István, az erőnléti edző Holanek Zoltán lesz, Dr. Balogh László pedig a mentális felkészítésben segít a nemzeti csapatnak.

A magyar válogatott a február 9-11. közötti összetartást követően március 20-22. között Győrött olimpiai selejtezőn vesz részt, amelyen sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. Az olimpiai selejtezőtorna első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.