Világbajnok dán kézissel erősíthet a Telekom Veszprém

Nikolaj Markussen, kézilabda
SPAIN, Barcelona : Denmark's back Nikolaj Markussen shoots during the 23rd Men's Handball World Championships semifinal match Denmark vs Croatia at the Palau Sant Jordi in Barcelona on January 25, 2013. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Dán sajtóértesülés szerint a Telekom Veszprém szerződteti Nikolaj Markussent, a Bjerringbro-Silkeborg dán válogatott kézilabdázóját.

Markussent már csak az orvosi vizsgálatok választják el a Veszprémtől – állítja a dán TV2. A 211 centiméter magas balátlövőnek – aki 2019-ben világbajnok lett – 2023-ig érvényes szerződése van klubjával, s úgy tudni, a megállapodásában szerepel kivásárlási összeg, amit a Veszprém hajlandó kifizetni.

A 31 esztendős kézilabdázó számára akadnak ismerős arcok a veszprémi keretben. A dán válogatottból jól ismeri Rasmus Laugét, míg a 26-szoros magyar bajnokot irányító David Davisszal 2011 és 2013 között együtt játszott az Atlético Madridban.

Nikolaj Markussen Veszprémbe igazolhat Forrás: AFP/Javier Soriano

Érdekesség, 2014-ben ugyancsak a TV2 számolt be arról, hogy a Veszprém és a Szeged érdeklődik az akkor még Skjernben szereplő Markussen iránt. Két évvel ezelőtt, 2018-ban pedig a Paris Saint-Germainnel hozták szóba a dán játékost.

Mint ismert, a nyáron elhagyja a bakonyi gárdát Mirsad Terzic és Borut Mackovsek. Érkezik viszont Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda, illetve a jelenleg kölcsönben Spanyolországban játszó Ligetvári Patrik visszatér Veszprémbe.

(forrás: nso.hu)