Vágólapra másolva!
A már kiesett Szombathely nagy csata végén négy ponttal kikapott a litván Klaipeda vendégeként kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában.

A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco 6/7-es győzelmi mérlegnél tartott, és már a záróforduló előtt eldőlt, hogy nem juthat tovább csoportjából. Az 5/8-cal álló Klaipeda szintén lemondott már nyolcaddöntős álmairól.

Gasper Okorn együttese - amely listavezető az NB I-ben - a betegséggel küzdő amerikai Juvonte Reddic nélkül lépett pályára. A keddi mérkőzésen a magyar bajnok kezdett jobban, az első negyed után biztosan vezetett, a második szakaszban viszont "elvesztette a fonalat", s mindössze 10 pontra volt képes, a litvánok pedig fordítottak.

Falco-Vulcano KC Szombathely, kosárlabda Forrás: fiba.com

A folytatásban nem változott a különbség a csapatok között, a hazaiak sokáig 5-6 ponttal vezettek, a negyedik negyed elején viszont egy remek Falco-sorozat után a szombathelyiek kerültek előnybe. A hajrában szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, viszont az utolsó percre már a litván gárda volt jobb helyzetben és a lefújásig jól gazdálkodott előnyével.

A selejtezőből indult magyar bajnok így 6 győzelemmel és 8 vereséggel fejezte be első idényét a BL-ben.

Eredmény:
D csoport, 14. forduló:
Klaipeda (litván) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-83 (18-30, 27-10, 23-22, 19-21)

a magyar csapat legjobb dobói: Perl 17, Curry 17, Filipovity 16