Az FTC két góllal kikapott a dán bajnoktól a női kézilabda-BL-ben

FTC-Rail Cargo Hungaria, Thüringer HC, Lukács Viktória
Lukács Viktória, az FTC-Rail Cargo Hungaria (j) és Ann-Cathrin Giegerich, a Thüringer HC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 4. fordulójában mérkőzésen az Érd Arénában, 2019. február 23-án
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 29-27-re kikapott a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája (BL) középdöntőjének második fordulójában, vasárnap.

Kiválóan kezdett az FTC, hatékony védekezésének köszönhetően hat és fél percig nem kapott gólt, viszont ötöt dobott, így már a meccs elején megnyugtató előnybe került.

A vendég csapat lendülete a 17. percig, 10-5-ös állásig tartott, utána viszont akadozni kezdett a támadójáték, a szünetig már csak három gólt szerzett a magyar együttes, így az Esbjerg az osztrák Sonja Frey vezérletével egyenlített.

A második félidőben a Ferencváros hat percig nem talált be, ekkor a házigazdák a világbajnok holland Estavana Polman góljaival 19-17-re elléptek. Tudatosabban, pontosabban kézilabdáztak a dánok, már hárommal is vezettek, ezért Elek Gábor vezetőedző a 48. percben időt kért. A folytatásban csapata egy 5-1-es sorozattal fordított.

Az utolsó négy perc az Esbjergnek sikerült jobban, és egy hármas gólsorozattal a maga javára döntötte el a meccset.

Az FTC legeredményesebb játékosa Lukács Viktória volt hat góllal, Kovacsics Anikó ötször talált be. A hazaiaknál Estavana Polman nyolc gólt dobott. A Ferencváros jövő szombaton az orosz Rosztov-Don csapatát fogadja Érden a BL középdöntőjében.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, 1. csoport:
Esbjerg (dán)-FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27 (13-13)

Szombaton játszották:
2. csoport:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-24 (15-12)