Az Érd és a Debrecen is kikapott az EHF-kupában

EHF-kupa
Debrecen, 2020. február 1. A debreceni Tóvizi Petra (b3), valamint Joanna Woloszyk (b), Betül Yilmaz (b2) és Ceren Coskun (j), a török csapat játékosai a női kézilabda EHF Kupa csoportkörében játszott DVSC Schaeffler - Kastamonu Belediyesi GSK mérkőzésén a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban 2020. február 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Debrecen házigazdaként 34-32-re kikapott a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK csapatától a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a magyar együttes biztosan nem jut tovább a negyeddöntőbe. Az Érd 31-24-re kikapott a dán Odense vendégeként.

A DVSC január 4-én a 31-30-ra nyert Törökországban, a debreceni meccset azonban a vendégek kezdtek jobban, ám a házigazdák gyors játékkal és pontos lövésekkel 5-0-s sorozatot produkáltak, így sikerült fordítaniuk. A törökök hátránya nem nőtt tovább, sőt a hajrá nekik sikerült jobban, egy hármas gólszériával előbb felzárkóztak, majd időntúli büntetőből egyenlítettek. Az első felvonásban egyik csapat védekezése sem volt megfelelő, ezt jelzi a negyven gól is. A második játékrészben ezzel már egyik oldalon sem volt probléma, a magyar kapusok remekül védtek, csapatuk mégsem tudott ellépni, mert az ellenfél nagyszerűen küzdött és hatékonyan támadott. A hajrában szoros állásnál többet hibáztak a debreceniek, a Kastamonu pedig kihasználta a játékvezetők támogatását, két góllal győzött, ezzel eldőlt, hogy a német Thüringer HC mellett továbbjut az A csoportból a negyeddöntőbe. A DVSC legeredményesebb játékosa a montenegrói Jelena Despotovic volt, aki 13 lövésből nyolc gólt szerzett, Kovács Anna 14-ből hétszer, Arany Rebeka hétből ötször volt eredményes. A Debrecen jövő vasárnap a cseh bajnok DHK Baník Most otthonában zárja a csoportkört.

A debreceni Tóvizi Petra (b3), valamint Joanna Woloszyk (b), Betül Yilmaz (b2) és Ceren Coskun (j), a török csapat játékosai a női kézilabda EHF Kupa csoportkörében játszott DVSC Schaeffler - Kastamonu Belediyesi GSK mérkőzésén a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Érd szintén január 4-én játszott először az Odense ellen, akkor a dánok 28-27-re nyertek. Dániában az első három gólt az Érd szerezte, ezt követően azonban csupán hatszor volt eredményes az első félidőben. A hazaiaktól hiányzott a világbajnok holland kapus, Tess Wester, ám ezt a vendégek nem tudták kihasználni, számos lövést elhibáztak, a védekezésük nem volt megfelelő, így az Odense megnyugtató, hétgólos előnyben volt a szünetben. A második felvonásban előbb csökkentette hátrányát a magyar csapat, a 47. percben már csak három találat volt a különbség, ám az Odense egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset, és végül hét góllal győzött. A vendégek legeredményesebb játékosa Tóth Gabriella volt hat találattal, Kiss Nikolett ötször volt eredményes. Az Érd jövő vasárnap a román Gloria Bistrita együttesét fogadja a csoportkör utolsó fordulójában, a meccs tétje a negyeddöntőbe jutás lesz.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló
A csoport:
DVSC Schaeffler-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 32-34 (20-20)
C csoport:
Odense HB (dán)-Érd HC 31-24 (16-9)