Vágólapra másolva!
Több külföldi lap is foglalkozott a Falco-Brindisi Bajnokok Ligája-mérkőzés utózöngéjével. Többek között a Sportando is videót közölt róla, és megírta az esetet, amin az látszik, egy magáról megfeledkezett szombathelyi szurkoló, majmot utánozva, rasszista megnyilvánulássál hergeli az olaszok színes bőrű játékosát. A szombathelyi klub gyorsan lépett az ügyben, és kitiltotta a szurkolót a mérkőzéseiről.

Az eset azt követően történt, amikor a vendégek játékosát, Suttont a 36. percben, második sportszerűtlen faultja után kiállították a játékvezetők – számolt be a bb1.hu.

A szombathelyi csapat szerdán – angol és magyar nyelven is – elnézést kért közleményében az olasz klubtól és a közvéleménytől.

Azt írják, a magáról megfeledkezett szimpatizánst beazonosították, és az Aréna Savariából kitiltották.

A Falco azonnali hatállyal kitiltotta rasszista szurkolóját Forrás: falcokc.com

„Tisztelt NEW BASKET Brindisi Club,
Tisztelt Bajnokok Ligája

A tegnapi mérkőzésünk sajnos nem a férfias küzdelemben szerzett 10 pontos győzelemről kell szóljon. Őszintén elnézést kérünk a NEW BASKET Brindisi csapat minden játékosától és vezetőjétől egy szurkoló viselkedése miatt, ami megengedhetetlen. A szurkolót beazonosítottuk és azonnal kitiltottuk a Falco mérkőzéseiről. Az elmúlt négy szezonban 31 FIBA nemzetközi mérkőzést játszottunk, minden alkalommal kiváló és sportszerű hangulatban zajlottak a mérkőzések. Kérjük, hogy a klubot és szurkolóit – akik remek hangulatot teremtenek minden mérkőzésen és a Bajnokok Ligája idegenbeli mérkőzéseire is elkísérik a csapatot – ne ennek az egy szurkolónak a minősíthetetlen viselkedésével azonosítsák be.

Még egyszer elnézést kérünk minden érintettől. A Falco klub teljes mértékben támogatja a rasszizmus elleni zéró toleranciát.

Tisztelettel,
Falco KC Szombathely"