Gasztronómiai és kulturális programok is lesznek a hazai kézi-Eb-n

Az EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kampánynyitó sajtótájékoztató EHF 2022 Kézilabda Bestia Kampánnyitó Európabajnokság Az EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kampánynyitó sajtótájékoztatója a budapesti Bestia étteremben.
A meghívot
Az EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kampánynyitó sajtótájékoztatója a budapesti Bestia étteremben. A meghívott vendégek: Bíró Szabolcs – EURO2022 Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy László – A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke és Wossala Rozina – étterem tulajdonos, gasztronómus, az esemény moderátora Petúr András volt
Vágólapra másolva!
Az EHF EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kapcsán a szervezők olyan esemény megszervezését tűzték ki célul, amely rendhagyó módon egyesíti az arénák hangulatát, az összecsapások izgalmát, mégis sokkal többet kínál csupán kézilabda-mérkőzések sorozatánál. Egy fesztivált, amely túlmutat a hagyományos sportrendezvényeken, egyúttal üzeni mindenkinek: WATCH GAMES. SEE MORE.

Miután a férfiválogatottk minden várakozást felülmúlva teljesített Svédországban az idei Európa-bajnokságon, ideje figyelmünket a következő Európa-bajnokságra fordítanunk, hiszen 2022. január 13–30. között Szlovákiával közösen Magyarország ad otthont a sportág legrangosabb európai versenysorozatának. Az EHF EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság során a sportrajongókon túl a szervezők mindenki figyelmét szeretnék megragadni, akik nyitottak az új élményekre, utazásokra, közösségi rendezvényekre, ám még nem tagjai a sportkedvelők világának.

Már az eseményre történő pályázás során megfolmazódott a fő irányvonal: elkötelezni és összekötni az embereket a kézilabda iránti szenvedélyükön keresztül. Olyan elemek kapcsolódtak az Európa-bajnoksághoz, amelyek által a résztvevők ízelítőt kapnak Magyarország és Szlovákia kultúrájából, gasztronómiájából, vendégszeretetéből és szórakozási lehetőségeiből, mindezt egy életre szóló élménycsomagba foglalva, azaz: WATCH GAMES. SEE MORE.

Az EURO 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kampánynyitó sajtótájékoztatója a budapesti Bestia étteremben. A meghívott vendégek: Bíró Szabolcs – EURO2022 Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy László – A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke és Wossala Rozina – étterem tulajdonos, gasztronómus Forrás: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség/Copyrighted 2019/Ancsin Gábor

Bíró Szabolcs, az EURO2022 Nonprofit Kft. ügyvezetője: "Olyan eseményt szeretnénk rendezni, ami valóságos fesztivál, és új sztenderdet állít a sportesemények rendezése világában. A két kulcsszavunk a megfizethetőség és a hozzáférhetőség. Kiváló ár-érték arányban garantálunk prémiumminőséget. A két rendező ország, Magyarország és Szlovákia pedig könnyedén elérhető, kiváló a közlekedési struktúrájuk. Bátorítjuk is a leendő látogatóinkat, hogy ne egy helyen táborozzanak le, hanem utazzanak el több városba. A színvonalas Eb mellett további színvonalas szolgáltatásokat nyújtunk. Az októberben induló jegyértékesítéssel együtt jelentjük be a zenei line-upunkat. Célunk, hogy mindenképp A-kategóriás előadókat hozzunk el a rendezvényünkre."

Az EHF EURO 2022 bő két hete, 17 játéknapja alatt a szurkolók két országban, öt helyszínen Budapesten, Pozsonyban, Szegeden, Debrecenben és Kassán összesen 24 válogatottat és 65 mérkőzést nézhetnek meg. Az első szakasz 6 darab 4 csapatos csoportjainak körmérkőzései után a csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A két hatos csoportban zajló középdöntőre a válogatottak a két fővárosba, Budapestre és Pozsonyba költöznek, ahonnan a legjobb hat jut tovább – az első kettő-kettő az elődöntőbe –, és vesz részt a döntő hétvégén Budapesten január 28–31. között.
A magyar csapat Budapesten, a szlovák csapat Kassán játssza majd a csoportmérkőzéseit.

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke: "A mostani Eb-re három-négy napra elegendő ruhát pakoltunk be, aztán bőven túlteljesítettünk... A srácok olyan teljesítményt nyújtottak, hogy csak ámultunk és bámultunk! Sokaknak az első világversenye volt ez, nálam mindenképp jelesre vizsgáztak, mert összetartók, fegyelmezettek és koncentráltak voltak. Óriási lépést tettünk előre, 2022-re gondolva bizakodó vagyok. Idén megtapasztalták a srácok, milyen ellenszélben kézilabdázni, hiszen az északiak voltak otthon, kevéske magyar szurkoló tudott elutazni Svédországba. Legközelebb viszont nem lesz probléma az utazással, a hazai pálya pedig nemcsak extra motivációt, hanem extra szurkolói támogatást is jelent. Fontos, hogy a játékosok is részesei legyenek a készülődésnek. Szerethető és együttműködő csapatot szeretnénk kialakítani 2022-re. A csapat és én is összedolgozunk a szervezőkkel, szeretnénk kihasználni minden lehetőséget."

Wossala Rozina egy-egy magyar és szlovák ételkülönlegességgel készült a rendezvényre Forrás: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség/Copyrighted 2019/Ancsin Gábor

Wossala Rozina étterem tulajdonos, gasztronómus: "Édesapám, Wossala György többszörös magyar, illetve Európa-bajnok vitorlázó, úgyhogy megvan a kötődésem az élsporthoz. Az étteremben is ki tud alakulni versenyhelyzet, amikor százakat kell kiszolgálni, és nemcsak a konyhában, hiszen szaknyelven pályának hívjuk, ahol a vendégek helyet foglalnak. Azok a kollégák, akik a vendéglátásba csapatsportból érkeztek, sokkal jobban átlátják ezt a pályát. Sokat tanulunk magunkról, egymásról, a csapattársakról, amikor ilyen helyzetet kell megoldanunk. A sportnak közösségteremtő ereje is van. Ha a sportra gondolok, nekem egy fantasztikus szendvics jut eszembe, mert amikor Firenzében éltem, és a barátokkal meccsre mentünk, engem a stadion körül kapható ételek érdekeltek a legjobban, ezekkel kiegészülve hatalmas bulinak éltük meg az egészet."