Ötgólos hátrányról döntetlent játszott a Siófok az EHF Kupában

A címvédő Siófok ötgólos hátrányból jött vissza
Vágólapra másolva!
A Debrecen háromgólos vereséget szenvedett a német Thüringer HC otthonában, míg a címvédő Siófok többször is ötgólos hátrányban volt, de végül döntetlent játszott a horvát Podravka Koprivnica otthonában. Az Érd 29-23-ra nyert a lengyel bajnok MKS Lublin vendégeként a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában.

A találkozót a debreceni együttes kezdte jobban, az első félidő elején 1-2 góllal vezetett, sőt, bő tíz perc után már hárommal volt jobb riválisánál, de a hazaiak felzárkóztak, majd a szünetben már náluk volt az előny. A második játékrész nagy küzdelmet hozott, fej fej mellett haladtak a csapatok, az 56. perc után azonban, amikor 23-21-re a DVSC vezetett, már csak a németek dobtak gólt.

A DVSC legeredményesebb játékosa Bulath Anita volt hét góllal, Kovács Anna és az argentin Elke Josseline Karsten egyformán négy találatig jutott.

A két-két győzelemmel és vereséggel álló debreceniek jövő szombaton a török Kastamonu Belediyesi GSK együttesét fogadják az EHF Kupa csoportkörében.

A címvédő Siófok ötgólos hátrányból jött vissza Forrás: Németh András/Siófok KC

Többször is ötgólos hátrányban volt, de végül döntetlent játszott a horvát Podravka Koprivnica otthonában a címvédő Siófok. A kiegyenlített első félidő után a második elején öt góllal meglépett a hazai csapat, előbb 20-15-re, majd 25-20-ra és 30-25-re is vezetett. A meccs hajrája azonban a Siófoké volt, amely fokozatosan ledolgozta hátrányát, s végül egyenlítenie is sikerült. A vendégek legeredményesebb játékosa a horvát Andrea Kobetic volt 12 góllal. A Balaton-parti együttes a múlt héten, hazai környezetben is "ikszelt" kaproncai riválisával, akkor 30-30 lett az eredmény. A Siófok két-két győzelemmel és döntetlennel vezeti csoportját, jövő vasárnap pedig a dán Köbenhavn vendége lesz.

Múlt szombaton az Érd házigazdaként 29-24-re nyert lengyel riválisával szemben. A Lublin akkor és ezúttal is csupán 11 játékost nevezett. Egészen a 16. percig felváltva születtek a gólok, majd az első félidőt Kiss Nikolett vezérletével egy 4-0-s szériával zárták az érdiek, így a szünetben 14-12-re vezettek.
A második felvonásban nem sokáig tudta tartani magát a házigazda, a magyar együttes ugyanis egy ötös gólsorozattal tovább növelte előnyét, és ismét magabiztosan nyert. A mezőny legeredményesebb játékosa az Érd brazil jobbszélsője, Alexandra do Nascimento volt nyolc góllal. A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló érdiek jövő szombaton a dán Odense otthonában folytatják szereplésüket az EHF Kupa csoportkörében.

Eredmény, 4. forduló
A csoport:
Thüringer HC (német)-DVSC Schaeffler 26-23 (15-13)
B csoport:
Podravka Koprivnica (horvát)-Siófok KC 33-33 (16-15)
C csoport:
MKS Lublin (lengyel)-Érd HC 23-29 (12-14)