Montenegró legyőzése olimpiai indulást ért a magyar férfi pólóválogatottnak

Spanyolország, horvátország
A spanyol Bernat Sanahuja (b), valamint a horvát Lovre Milos (b2) és Marko Bijac kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája elődöntőjében játszott Horvátország - Spanyolország mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A spanyol férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra legyőzte Horvátországot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján. A másik elődöntőben Magyarország 10-8-ra verte Montenegrót, így az is eldőlt, hogy a magyar válogatott kijutott a 2020-as tokiói olimpiára. 

Az olimpiai kvalifikációs viadalon egy kvótát lehet szerezni. A már biztos tokiói indulók közül a címvédő, Rióban aranyérmes szerbek és a világbajnok olaszok búcsúztak, rajtuk kívül a világbajnoki ezüstérmes spanyolok ötkarikás részvétele volt biztos.

A pénteki első elődöntőben a spanyolok óriási mérkőzésen, 9-8-ra győzték le a horvát csapatot. A siker fő letéteményese a kapus Daniel Lopez Pinedo volt, aki közel 62 százalékos hatékonysággal hárította a horvátok próbálkozásait.

Mivel a spanyolok olimpiai szereplése világbajnoki ezüstérmesként már biztos volt, így a Magyarország-Montenegró párharc továbbjutója, a magyar válogatott kvalifikálta magát a nyári tokiói ötkarikás játékokra.

Európa-bajnokság, férfiak, elődöntők:
Spanyolország-Horvátország 9-8 (0-1, 4-3, 2-2, 3-2)
Magyarország-Montenegró 10-8 (1-2, 3-1, 4-2, 2-3)