Újabb Európa- és világbajnok kézilabdakapus igazol Győrbe

Silje Solberg, kézilabda
Norway's goalkeeper Silje Solberg celebrates her team's victory over Spain after the final match of the Women's European Handball Championship on December 21, 2014 in Budapest. Norway's team won the match 28 - 25. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
Folytatódnak a 2020/21-es szezon keretének bejelentései a Győri Audi ETO KC csapatánál. Kapusposztra Silje Solberg érkezik, aki a Siófok mezét cseréli zöld-fehér szerelésre.

„Igazán rutinos játékosról van szó, akit már jó ideje figyelemmel kísértünk. Kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok, aki a norvég válogatott elsőszámú kapusa, és nagyon jól ismeri a magyar viszonyokat, hiszen már második éve hazánkban kézilabdázik.

Pár héttel ezelőtt, Laura Glauser bejelentésekor is utaltam arra, hogy kapusposzton hosszútávú megoldásra törekszünk, vagyis két fiatal, ugyanakkor rendkívül rutinos kapussal tervezzük megerősíteni keretünket.

Ebbe a koncepcióba tökéletesen illeszkedik Silje Solberg, igazi sportember, rendkívül pozitív személyiség, aki minden bizonnyal hosszú időre remekül megoldja Laura Glauserrel a kapusposzt feladatait csapatunkban. Hároméves szerződést írtunk alá Siljével." -nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.
„Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC-hoz. A világ legjobb csapatáról van szó, ez pedig izgatottá tesz. Szeretnék megfelelni az itteni magas elvárásoknak, és szeretném, ha ki tudnám venni a részem a sikerekből a jövőben is.

Az, hogy Győrben folyamatosan a legjobbat kell nyújtani csak még inkább motivált a váltásra, hiszen maximalista vagyok, és szeretném kihozni mindig a legjobbat magamból.

Bízom benne, hogy sok szép siker részese lehetek majd, de addig is igyekszem jelenlegi csapatomat segíteni." -mondta Silje Solberg.