Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport értesülése szerint Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya felajánlja lemondását.

Január 1-jén Ivkovics Sztojan bejelentette, hogy szakmai igazgatóként átveszi az irányítást a kaposvári kosárcsapatnál, ahol általános menedzserként már fél éve dolgozott. Ez a lépés annak fényében mindenképpen érdekesnek tűnt, hogy a szövetségi kapitányok kontraktusában szerepelt, nem vállalhatnak vezetőedzői feladatot klubnál, így Ivkovics megszegte szerződését.

Úgy tűnt, a vétség csak az anyagiak terén hoz változást, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter több alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a szövetségi kapitány bérezése főállásra lett megállapítva, s mivel Ivkovics januártól napi szinten dolgozik Kaposváron is, így a fizetése is csökkenhet.

Ivkovics Sztojan, a férfi kosárválogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szankciókról a január 28-án tartandó elnökségi ülés hivatott dönteni, a Nemzeti Sport azonban úgy tudja, Ivkovics Sztojan a hét végén az MKOSZ vezetőinek és az elnökségi tagoknak elküldött levélben lényegében felajánlja lemondását.

„Számomra mindig a magyar válogatott a legfontosabb, de az embernek van büszkesége, a kialakult hierarchiát pedig be kell tartani.

Az anyagiak nálam soha nem számítottak kérdésnek" – mondta a Nemzeti Sportnak Ivkovics, aki az állítólagos levélről nem kívánt nyilatkozni. A szakember azt is hozzátette, elképzelhető, hogy hibázott, de úgy gondolta, ha a 3x3-as válogatott élén a PVSK-tól decemberben menesztett Csirke Ferenc dolgozhatott az elmúlt években, akkor az ő szerepvállalása sem okoz lényegi problémát.

A Nemzeti Sport a kérdéseivel a szövetséget is megkereste, Pókász Endre sajtófőnök annyit közölt, hogy kapitánykérdésben az MKOSZ a január 28-i elnökségi ülésig nem kíván nyilatkozni.