Mikler Roland: Repülünk, egy meccsre vagyunk az elődöntőtől

Mikler
Slovenia's Miha Zarabec (L) shoots to score past Hungary's goalkeeper Roland Mikler during the Men's European Handball Championship, main round match between Slovenia and Hungary in Malmoe, Sweden on January 19, 2020. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott óriási csatában 29-28-ra legyőzte Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntős csoportkörének második mérkőzésén. A találkozó után Gulyás István szövetségi kapitány, és a második félidőben parádésan védő Mikler Roland értékelte a 60 perces ütközetet.

"A terveink szerint alakult a dolog, talán egy kicsit be is húztuk őket a csőbe, annyiszor elmondtuk, hogy Bombac az, akit elsősorban ki kell kapcsolni – kezdte értékelését az elképesztő találkozót közvetítő M4 Sportnak Gulyás István a válogatott szövetségi kapitánya. – Nem tudtak nagyon elmenni, a második félidőt pedig ezúttal is jobban bírtuk erővel. Elindultunk egy úton, látjuk a játékperceket, hogy ki, mennyit van pályán, nem szeretnénk, ha a játékosok azt éreznék, hogy egy hiba után azonnal le kell jönniük" – utalt a kapitány arra, hogy egy-egy eladott labda vagy elrontott lövés után nem jött egy olyan csere, amit a szurkolók esetleg kiköveteltek volna.

"Most nyugodtan tudunk várni a hogyan továbbra. Újra fel kellett tölteni a játékosokat, és úgy indulni a norvégok elleni meccs után, hogy van még három meccsünk itt a középdöntőben. Erről beszültünk az öltözőben is, hogy van valami a csapatban, ami a csoportkörben megvolt, a norvégok ellen egy kicsit eltűnt, ezt a valamit kell visszahozni. Szeretnénk egy hetet még maradni, meglátjuk, hogy sikerül-e" – utalt óvatosan arra, hogy a jövő héten rendezik az Eb helyosztóit a svéd fővárosban, Stockholmban.

Mikler Roland fantasztikus védéseket mutatott be a második félidőben Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az első félidőben Mikler Roland nem sokszor találkozott a labdával, a szünetben aztán egyedül maradt kint a pályán, átgondolta a történteket, aminek meg is lett az eredménye.

"Nem úgy indult a meccs, ahogy szerettem volna, de volt 15 percem, hogy összeszedjem magam, mert világos, hogy kell ennek a csapatnak a támasz hátulról, a kapuból, a jó eredményhez elengedhetetlenek a védések. Repülünk, egy meccsre vagyunk az elődöntőtől, de nem foglalkozunk ezzel, mert akkor egy összenyomott kis csapat leszünk, amelyiket megnyomorítja a tét. Ezeknek a fiataloknak óriási nagy dolog, hogy ilyen csapatok ellen játszhatnak egy világversenyen. Az, hogy sikeresek is vagyunk, már csak a hab a tortán" – mondta a magyar válogatott kapusa, aki bravúrok sorát mutatta be a második félidőben.