Ötödik mérkőzését is megnyerte a kézi-Eb címvédője

EHF EURO 2020 handball Horizontal
Raúl Entrerrios februárban lesz 39 éves, mégis a mezőny egyik legjobbja volt Ausztria ellen
Vágólapra másolva!
30-26-ra legyőzte a házigazda Ausztriát a férfi kézilabda Európa-bajnokság címvédője. Spanyolország ötödik mérkőzését is megnyerte a kontinensviadalon, és őrzi százszázalékos mérlegét. A középdöntő I. csoportjának délutáni mérkőzésén Fehéroroszország megszerezte első pontjait a legjobb 12 között.

Az első tíz percben úgy tűnt, a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyernek a spanyolok (8-5), a társrendező osztrákok azonban egy 5-1-es sorozat végén átvették a vezetést, és a szünetben is csak egygólos hátrányban voltak.

Raúl Entrerrios februárban lesz 39 éves, mégis a mezőny egyik legjobbja volt Ausztria ellen Forrás: AFP/Joe Klamar

Az osztrák csapat a 37. percig tudta tartani magát, akkor a címvédő egy 5-1-es sorozattal meglépett, és a folytatásban már nem fenyegette veszély negyedik sikerét és százszázalékos mutatóját. A MOL-Pick Szeged spanyol játékosai közül a jobbátlövő Jorge Maqueda hat, a balátlövő Joan Canellas egy gólt dobott.

Fehéroroszország válogatottja 28-25-re legyőzte Csehország csapatát a szombati játéknap első mérkőzésén. A mérkőzés végig rendkívül szorosan alakult, mindkét együttes első középdöntős pontjaira hajtott.

Az első gólt a csehek dobták, utána viszont vagy a fehéroroszok vezettek, vagy döntetlen volt az állás, de kétgólosnál nagyobb különbség csak a legvégén, az 59. percben volt a csapatok között. A MOL-Pick Szeged cseh jobbátlövője, Stanislav Kasparek 12 lövésből hat gólt dobott.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, I. csoport:
Spanyolország-Ausztria 30-26 (17-16)
Fehéroroszország-Csehország 28-25 (13-11)
később:
Németország-Horvátország 20.30