A Flyers hosszabbításban nyert a címvédő otthonában az NHL-ben – videó

Boston Bruins v Philadelphia Flyers GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
PHILADELPHIA, PA - JANUARY 13: Jakub Voracek #93 of the Philadelphia Flyers celebrates after a goal in the third period at Wells Fargo Center on January 13, 2020 in Philadelphia, Pennsylvania. The Flyers won 6-5 in a shootout. Drew Hallowell/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Philadelphia Flyers szerdán hosszabbításban nyert a St. Louis Blues otthonában, megszakítva ezzel a címvédő kilenc mérkőzéses hazai győzelmi sorozatát az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Blackhawks simán verte a Canadienst idegenben.

A Blues legutóbb december 6-án a Toronto Maple Leafstől kapott ki az Enterprise Centerben, azóta pályaválasztóként kilenc, rendes játékidős győzelmet aratott, 36-15-ös gólkülönbséggel. A sorozatot lezáró, szerdai összecsapáson a Flyers a 15. percben került egygólos hátrányba, de a második játékrészben fordított, és 41. percben már 3-1-re vezetett. A St. Louis a harmadik harmad közepén három perc alatt kiegyenlítette kétgólos hátrányát, a ráadás negyedik percében azonban a cseh Jakub Voracek megszerezte a vendégek győztes találatát. A Philadelphia kapusa, Brian Elliott - aki 2011 és 2016 között a Blues kapuját védte - 30 lövést hatástalanított.

Zack Smith duplával segítette idegenbeli győzelemhez a Chicagót, amelynek kapusa, Corey Crawford 32 védéssel járult hozzá a szülővárosa elleni sikerhez. Crawford 15. mérkőzését játszotta a Montreal Canadiens ellen, a 13. alkalommal szerzett pontot, ezekből 11-szer a győztes csapat tagja volt. A Blackhawks sorozatban a harmadik győzelmét aratta, legutóbbi tíz mérkőzésén a hetediket. Többek között ilyen szemfüles gólt is szereztek a vendégek.

Eredmények:
St. Louis Blues-Philadelphia Flyers 3-4, hosszabbítás után
Montreal Canadiens-Chicago Blackhawks 1-4