Vágólapra másolva!
Az izlandi kézilabda-válogatott nyerni akart a magyarok ellen az Európa-bajnokságon, de a szövetségi kapitány szerint semmi sem sikerült. Az izlandi játékosoknak nem azért volt fontos a meccs, mert a dán szurkolók őket biztatták a helyszínen, és győzelem esetén a dánokat vihették volna magukkal a középdöntőbe, hanem mert így pont nélkül jutottak tovább, ráadásul még küzdenek az olimpiáért.

„Semmi sem működött, számunkra ez nagyon rossz. Az, hogy Magyarország jön velünk a csoportból, ráadásul még olimpiai helyért is küzdenek, ez nem kedvez nekünk. Most mindent elrontottunk, hiszen meg akartuk nyerni a mérkőzést, de nem sikerült" - mondta Gudmundur Gudmundsson, az izlandi kapitány a dán TV2-nek.

„Jól jöttünk ki a második félidőre, de kihagytuk a tiszta helyzeteinket. Vérszemet kaptak a magyarok, kihasználták a hibáinkat. Amikor rossz periódusba kerültünk, főként támadásban, akkor ők lekontráztak minket. Bánhidi nagyon sok bejátszást kapott Baloghtól. Készültünk erre, de nem tudtuk megoldani. Ezért kaptunk ki. Nagyon rosszul játszottunk az utolsó húsz percben. Nagyon csalódott vagyok, mindent megpróbáltunk, a legjobbakkal álltunk fel, ameddig csak tudtunk, hiszen nagyon fontos lett volna nekünk az a két pont, amit vihettünk volna magunkkal."

Bánhidi Bence volt a magyar válogatott egyik legjobbja Forrás: Anze Malovrh / kolektiff /men2020.ehf-euro.com

Több dán kézilabda szakértő is kiemelte a magyar csapat fegyelmezett védekezését, kapusteljesítményét, illetve azt, hogy több meghatározó játékos maradt ki a keretből sérülés miatt. A dánok természetesen nagyon csalódottak, hogy nem jutottak tovább.

Nagy a tét továbbra is hét csapatnak, hiszen két olimpiai selejtezős helyet lehet szerezni az Eb-n. Izland, Szlovénia, Portugália, Ausztria, Csehország, Fehéroroszország és Magyarország harcol ezekért a helyekért.

A magyar férfi kézilabda-válogatottra még négy nagyon nehéz mérkőzés vár a középdöntőben, sorrendben Norvégia, Szlovénia, Svédország és Portugália lesz az ellenfél.

(daniasport.hu)