Vágólapra másolva!
Csütörtökön délelőtt a kéziválogatott megtartotta szokásos médiabeszélgetését a csapat szállásán az újságírókkal, amelyen természetesen az Origo is jelen volt. Ezúttal Székely Mártont és Sipos Adriánt kérdeztük.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

Székely Mártonra Mikler Roland elképesztő teljesítménye miatt egyelőre epizódszerep hárult ezen az Európa-bajnokságon, a Telekom Veszprém kapusa azonban cseppet sem szomorkodik emiatt. „Az Eb mottója tökéletesen illik ránk: Dream. Win. Remember. – vagyis Álmodj, nyerj, emlékezz. Ebből a háromból nekünk azt hiszem, mindegyik meglesz életünk végéig. Egy pontot veszítettünk, kettőt viszünk magunkkal, plusz hatos gólkülönbséggel, ez valami egészen elképesztő. Este Rolival is sokáig beszéltünk arról, mennyire hihetetlen ez az egész."

Ha már kapustársát említi, a csapat sikerein túl nincs önben némi csalódottság, hogy talán a vártnál egy kicsit kevesebb szerep jutott eddig a kontinensviadalon?
Szó sincs ilyesmiről, ez egy csapatsport, ott segít az ember, ahol tud. Ha ez egy törölköző, vagy egy kulacs odaadását jelenti egy időkérésnél, akkor azzal. Netán egy hétméteres védésével a hajrában... De a viccet félretéve tényleg olyan szinten ég mindenki a kispadon is, hogy mindenki bármelyik pillanatban készen áll.

Székely Mártont (balra) nem zavarja, hogy Mikler Roland mögött kevesebb lehetőség jut neki Forrás: Kovács Anikó - MKSZ

Rolinak egyébként is mindenki óriási köszönettel tartozik, hogy egyáltalán még elvállalta ezt az Eb-t, amit pedig eddig a kapuban mutat, arra nehéz szavakat találni. Olyan teljesítmény ez, amit egy csapatkapitánytól és egy példaképtől elvárhat az ember. Az pedig, hogy rám eddig kevesebb szerep hárult, egyáltalán nem zavar, bármikor aláírnám, hogy Roli ugyanígy védjen a következő négy meccsen is, mint most - kövessük a sablonokat, egy kivételével ő legyen minden találkozón a mérkőzés legjobbja, mi pedig folytassuk ezt a sikerszériát, és jussunk tovább az elődöntőbe.

Sipos Adriánt, a védelem egyik vezérét arról faggattuk, ki a hátvédsor vezére? Ő, Mikler Roland, Bánhidi Bence, vagy esetleg valaki más. „Továbbra is nehéz elhinni azt, amit véghezvittünk, de muszáj, mert megtörtént. Hátul mindenki irányít egy kicsit, mindenki elmondja, hogy ki mit lát, mire figyeljünk, a többiek pedig abszolút megfogadják. Nyilván Roli a kapuból elsőbbséget élvez, az ő szava a döntő, ahhoz próbálunk igazodni, hogy neki mi a legjobb.

A kéziválogatott játékosainál jelenleg alighanem kevesebb népszerű sportoló van Magyarországon. Mennyi jut el ebből a szeretetből és rajongásból a csapathoz?
Rengeteg üzenetet kapunk, mi is halljuk ezeket a hangokat, és óriási örömöt jelent, illetve további motivációt, hogy még inkább büszkék legyenek ránk odahaza. Szerencsére a technológia már itt van a zsebünkben, így nem maradunk le semmiről, az pedig külön boldogsággal tölt el mindenkit, hogy ebben a szeretetben nemcsak mi, hanem a családunk is részesül.

Sipos Adrián, a védelem egyik vezére Forrás: Kovács Anikó - MKSZ