Vágólapra másolva!
Rengeteg nagyszerű egyéni teljesítményt láthattunk a magyar férfi kéziválogatott tagjaitól hétfőn este az olimpiai és világbajnoki címvédő dánok ellen elért bravúros, 24-24-es döntetlen alkalmával. A Ferencváros 25 éves balátlövője, Nagy Bence rendkívül fontos gólokat lőtt, szám szerint négyet, ráadásul kulcspillanatokban.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

Mondhatjuk, hogy a dánok elleni pályafutása egyik legjobb meccse volt?

Még a Tatabánya játékosaként az EHF-kupában volt szerencsém többezres nézőközönség előtt játszani, de a tegnapi hangulat sem volt akármi, abból a szempontból is dobogós helyen van nálam ez a mérkőzés.

Milyen érzés volt reggel úgy felébredni, hogy pontot raboltak a világ- és olimpiai bajnoktól?
Egyszerűen hihetetlen.

Lassan most már tényleg elkezd tudatosulni a fejekben, hogy tudunk nagyon jól játszani, ráadásul komoly ellenfelekkel szemben is.

Nyilván az adrenalin még dolgozott bennem éjszaka, úgyhogy nem volt könnyű elaludni, de egy cseppet sem bántam, és ennek ellenére kipihentem magam.

Nagy Bence élete egyik legjobb meccsét játszotta Dánia ellen Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Mi ennek az alaposan megfiatalított, újjáalakuló magyar csapatnak a legnagyobb erőssége?
Szerintem leginkább az, hogy

olyan kaliberű játékosok vannak a keretben, akik a lehető legjobb pillanatokban tudnak valmi váratlant húzni,

valamit extra teljesítményt nyújtani. Belső poszton, beálló pozícióban, a szélen, a kapuban, védekezésben és támadásban is mindig akad valaki, aki vezérré lép elő. Emellett persze kiválóan fel vagyunk készítve az ellenfelekből, ami a szakmai stáb munkáját dicséri.

Szerdán Izland ellen a továbbjutásért léphet pályára a válogatott. Bár nem volt sem eredménykényszer, sem teher a vállukon, két ilyen bravúros eredmény után csalódottan utaznának haza, ha nem sikerül a középdöntőbe jutás?
Csalódottságról semmiképpen nem beszélhetnénk, mert már az oroszok és a dánok elleni meccsel annyit adott nekünk ez a kontinensviadal, amelyből építkezhetünk a jövőben. Talán egy minimális törést jelentene, mert óriási munkát tettünk bele ebbe az egészbe, amely akkor lenne igazán kifizetődő, ha a harmadik mérkőzés is jól sikerülne.