Ivkovics Sztojan beismerte, hogy hibázott, a kosárszövetség döntésére vár

Ivkovic Stojan
Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, leül a Kaposvár NB I-es csapatának a kispadjára is, csakhogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) szerint ezt nem tehette volna meg a szerződése alapján. Ivkovics elismerte, hogy hibázott, és a DIGI Sport híradójának azt mondta: elfogadja, ha megbüntetik, és számára nem pénzkérdés a kapitányi poszt, hanem sokkal több annál.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára szerint, amikor döntöttek Ivkovics fizetéséről, "a díjazás annak megfelelően került kialakításra, hogy neki ne kelljen szerepet vállalnia a legfelsőbb bajnoki osztályban".

A horvát szakember mostani lépése miatt viszont a január végi elnökségi ülésen téma lesz, hogy a szerződését milyen módon módosítsák „akár a díjazás, akár egyebek tekintetében, hogy vagy ez az állapot tartható legyen, vagy pedig főállású szövetségi kapitányként ne végezzen a legfelső bajnoki osztályban edzői tevékenységet".

Az MKOSZ szerint a díjazás mértékéről egyébként is időszerű lenne egyeztetni. "Amikor 2017-ben ezt a szerződést megkötöttük, akkor még három válogatott ablak volt egy évben - januárban, júniusban és novemberben.

Azóta ez redukálódott évi másfél hétre, tehát csak februárban van a felnőtt szövetségi kapitánynak programja. Innentől kezdve természetesen szövetségi szempontból is felvetődik, érdemes-e főállású szövetségi kapitányt tartanunk évi másfél hétért"

– mondta Bodnár Péter a Sport24-nek, kiemelve, hogy nem céljuk új szövetségi kapitány keresése, Ivkoviccsal elégedettek, és szeretnének megegyezni vele.

A horvát tréner Fekete Ádámot váltotta a kaposvári kispadon, és a szakmai igazgatóból vezetőedzővé lett Ivkovics állítja, ez egy kényszerdöntés volt a két ünnep között, mivel „Ádám elfáradt, és a külső körülmények miatt" ez maradt az egyetlen választható út a klub számára. Ivkovics azt is elmondta, miért nem értesítette a szövetséget a tervéről.

Nyolc éve élünk házasságban, és minden házasságban vannak jobb és rosszabb időszakok."

A szövetség szerint a kapitány januári fizetése bánhatja, amiért engedély nélkül ült le a kaposvári kispadra. "A megbízási díj kifizetését a szerződés szabályozza. Mivel a szerződésben foglaltak jelenleg nem teljesültek, így a januári díjazás nyilvánvalóan megegyezés kérdése, hogy milyen mértékű lesz" – szögezte le Bodnár Péter, Ivkovics pedig egyértelművé tette, hogy bármilyen pénzbüntetést zokszó nélkül elfogad.

„Nekem az első naptól az volt az elvem, hogy szövetségi kapitány csak az az ember lehet, akinek nem a pénz a fontos.

Bármilyen pénzügyi büntetést szabnak ki rám, az nekem nem fog fájni, mert ez a szövetségi kapitányi poszt több mint a pénz - ez presztízs, becsületi ügy.

Én hibáztam, ott van a labda, hogy hogyan tovább – ők döntenek" – fogalmazott Ivkovics.

Az MKOSZ a férfi szövetségi kapitány kérdésével a január végi ülésén foglalkozik majd.