Társoldalunk:

A bírókkal is meg kellett küzdenie a magyar válogatottnak

2020.01.13. 22:35

Borzasztó mérges vagyok, mert a kezünkben volt a meccs, de a végén volt egy kis meg nem értés. Úgy játszottunk ahogy terveztük, és a közönség felől érkező nyomást is elbírtuk. Szita Zolit akartuk megjátszani, attól függően, hogy kijönnek letámadni, vagy maradnak a hatoson, de nem volt időnk a kapunkból indulva végig játszani a figurát. Gratulálok persze a fiúknak, kicsit sajnálom, hogy az első meccsen elszámoltuk magunkat, és páran túl sokat voltak a pályán. Egy lépést tettünk megint előre, holnapután (szerdán 18:15-től Izland ellen lép pályára a magyar csapat - a szerk.) új nap lesz, egy-két fiú pedig bebizonyította, hogy hosszabb távon is helye van a csapatban. És még annyit, hogy, ha 2022-ben a hazai Eb-n ilyen fújást kapunk, akkor nagyon boldogok leszünk – mondta rögtön a lefújás után Gulyás István a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

Gulyás István és csapata remek taktikát dolgozott ki, amit sikerült is megvalósítaniForrás: AFP/Andreas Hillergren/Andreas Hillergren

„Nem tudok rá válaszolni, hogy örülünk-e ennek az eredménynek. Meccs előtt biztos, hogy mindenki aláírta volna az egy pontot, de most senki sem elégedett, azok után, ahogy összeállt ez a csapat erre a meccsre. Ha nyerünk eggyel biztos, hogy bent vagyunk, szóval... De jobban játszottunk, mint az oroszok ellen, ami legalább ilyen fontos. Bejött, amiről beszéltünk a meccs előtt, nem volt rajtunk nyomást, és meg tudtuk őket lepni a nyitott védekezésünkkel. Ők félve mentek fel a lövésekhez, míg nálunk a fiatalok mindannyian nagyon bátran játszottak – mondta a Tatabánya rutinos átlövője, Balogh Zsolt.