A világ legjobb csapata lesz a magyarok ellenfele

Mikkel Hansen
Denmark's Mikkel Hansen (R) vies during the Men's EHF 2020 Handball European Championship preliminary round match between Denmark and Iceland in Malmo, Sweden on January 11, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Hétfőn este az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele Malmőben az Eb-csoportkör második mérkőzésén. A világsztárokat felvonultató skandináv együttes ellen a közelmúltban nem sok sikerélményünk volt, de akadtak bravúrgyőzelmek, ráadásul tétmeccsen is!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

Méghozzá 2017 januárjában, a franciaországi világbajnokságon, ahol a nyolcaddöntőben óriási meglepetésre

27-25-re nyert az akkor még Xavier Sabaté irányította magyar csapat, kiejtve ezzel a Rióban olimpiai aranyérmet szerző dánokat.

Az akkori keretből négyen, Mikler Roland, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Ligetvári Patrik szerepelnek most is a nemzeti együttesben – rajtuk kívül még alighanem hárman, Lékai, Bodó és Juhász lehetne még itt Malmőben, sérülésük miatt azonban kimaradtak a csapatból.

A legutóbbi 12 egymás elleni meccsből ezen kívül még egyet tudtunk megnyerni. Egy évvel ezelőtt felkészülési mérkőzésen a hatgólos Balogh Zsolt vezérletével Odensében győztünk 28-25-re. Az örökmérleg viszont a magyar csapat mellett szól: 28 győzelem, 3 döntetlen és 18 vereség a mutató.

A közelmúlt egymás elleni mérlege nem a magyar válogatott mellett szól, ennek ellenére voltak bravúrok - hétfőn este is abban bízunk Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Legutóbb Herningben, a 2019-es világbajnokság középdöntőjében találkozott a két együttes, Dánia akkor 25-22-re nyert.

A háromszor a világ legjobb játékosának megválasztott Mikkel Hansen

hétszer talált a kapuba, alighanem most is ő lehet majd a dánok kulcsembere. Meg persze a Telekom Veszprémben játszó Rasmus Lauge, nem véletlen, hogy Bánhidi Bence is őket emelte ki a rivális csapatából.

Dániának lett létkérdés a magyarok elleni kézilabda Eb-mérkőzés

Az Oroszország elleni bravúros nyitány után hétfőn este újra pályára lép a magyar válogatott a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, a második csoportmeccsen az olimpiai és világbajnok Dánia lesz Bánhidi Bencéék ellenfele. A Szeged beállójával, valamint a Tatabánya irányítójával, Győri Mátyással beszélgettünk. Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

A kapuban Niklas Landin szintén világklasszis, akárcsak a korábban Veszprémben szintén megforduló, jelenleg a Benficát erősítő beálló, René Toft Hansen.

Teher azonban nincs a magyar csapaton, főleg az oroszok elleni győzelem után, így remélhetőleg izgalmas mérkőzés vár ránk 20.30-tól.

A találkozót természetesen élőben közvetítjük oldalunkon.