A selejtező után az Eb-n is le kell győzni az oroszokat

A magyar játékosok a mérkőzés után a Magyarország - Oroszország férfi kézilabda Eb-selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2019. április 14-én. A magyar válogatott 23-23-as döntetlent játszott Oroszországgal.
A magyar játékosok a mérkőzés után a Magyarország - Oroszország férfi kézilabda Eb-selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2019. április 14-én. A magyar válogatott 23-23-as döntetlent játszott Oroszországgal.
Vágólapra másolva!
Szombaton délután 16.00 órától a magyar férfi kézilabda-válogatott is megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon, Malmőben az oroszok ellen csap össze Gulyás István együttese. Klasszisokból nincs hiány a riválisnál, a közelmúlt mérlege azonban bizakodásra adhat okot. Közben a magyar szurkolók is folyamtosan érkeznek a svéd városba.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmöből, Svédországból.

A magyar és az orosz válogatott azonos selejtezőcsoportban szerepelt - és jutott ki a kontinenstornára. Az egymás elleni találkozók a mi szempontunkból sikerültek jobban, idegenben 25-19-re nyertünk, itthon pedig 23-23-as döntetlennel zárult az összecsapás. Az oroszok szövetségi kapitánya, Eduard Koksarov azonban úgy nyilatkozott,

azokból a meccsekből nem lehet kiindulni, rengeteg hiányzója volt ugyanis csapatának, akikre azonban az Eb-n már számíthat, így egyértelműen a győzelem a céljuk.

Dmitrij Zsitnyikov lehet az egyik kulcsember, az irányítóra mindenképpen pikáns mérkőzés vár, tekintve, hogy a MOL-Pick Szeged játékosa, így csapattársai, Bánhidi Bence, Mikler Roland és Rosta Miklós ellen kell majd pályára lépnie.

Remélhetőleg lesz ok az örömre a magyar váogatott első csoportmeccse után Malmöben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A csodafegyver azonban mégsem ő, hanem a szélsőjáték lehet -

Tyimur Dzsibirov a bal, Danyiil Siskarjov a jobb oldalon okozhat majd gondot a magyar védelemnek - ez a páros az Eb egyik, ha nem a legjobb szélsőduója.

A balátlövő Pavel Atmanra is odakell figyelni, ráadásul nagy előny lehet az oroszoknak, hogy az imént említett három játékos klubszinten is együtt kézilabdázik, a BL-címvédő Vardar Szkopjéban.

A magyar játékosok közül Szita Zoltánnak van viszonylag friss élménye az oroszokkal kapcsolatban, hiszen csapatával, a Wisla Plockkal a Bajnokok Ligája csoportkörében két meccset is játszott az öt válogatott játékost adó Csehovszkije Medvegyi ellen. Idegenben 25-23-ra alulmaradtak a lengyelek, otthon viszont 34-28-ra nyertek, a 21 éves balátlövő mindkét találkozón négy gólt szerzett. Gulyás István szövetségi kapitány pénteken hirdette ki a meccskeretet, amelyből a kapus, Andó Arián, és a jobbátlövő Bartók Donát maradt ki.

Magyar szurkolókból a Malmö Arénában sem lesz hiány Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott szerdán délután érkezett meg Malmöbe - a csapatot folyamatosan követik a szurkolók is. Pénteken este egy közvetlen Budapest-Malmö járat tele volt piros-fehér-zöld mezbe öltözött drukkerekkel, vannak, akik csak az orosz meccsre érkeztek,

legtöbbjük azonban a dánok és az izlandiak ellen is a lelátón szurkol majd.

Az alaposan megfiatalított, valamint sérülések miatt Lékai Mátét és Bodó Richárdot is nélkülöző alakulatra rá is fér a buzdítás, ennek ellenére szó sincs arról, hogy nem szeretne meglepetést okozni.

Remélhetőleg már ma délután, Oroszország ellen sikerül.