Vágólapra másolva!
Fehéroroszország végig vezetve 35-30-ra legyőzte Szerbiát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján, a csoportkör csütörtöki, első fordulójában.

A grazi A csoportban már a meccs elején kiderült, hogy a fehéroroszok remekül felkészültek ellenfelük egyik kulcsemberére: a MOL-Pick Szeged jobbszélsője, Bogdan Radivojevic az első félidőben nyolc lövésből csak három gólt dobott. A beloruszok már négyel is vezettek, de a szünetben csak egy találat volt az előnyük.

A második játékrész elején a szerbek egyenlítettek, de egyszer sem tudtak vezetni a meccsen. Egy 7-2-es sorozattal ismét megléptek a fehéroroszok, és ellenfelük számára innen már nem volt visszaút. A Telekom Veszprém kapusa, Vladimir Cupara húsz lövésből csupán kettőt védett.

Uwe Gensheimer nem kegyelmezett Bart Ravensbergennek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Robert Michael

A trondheimi C csoportban a hollandok meglepően jól tartották magukat a jóval esélyesebbnek tartott németek ellen, a szünetben csak két gól volt a hátrányuk, végül azonban nem volt esélyük a pontszerzésre.

Patrick Wienczek bravúros gólja, és Andreas Wollf 41 %-os védési hatékonysága mellett a mérkőzés legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Uwe Gensheimer hetesből fejbe lőtte Bart Ravensbergent. Az esetet követően a németek csapatkapitánya piros lapot kapott, és bő negyedóra után véget ért neki a találkozó.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
A csoport (Graz):
Fehéroroszország-Szerbia 35-30 (16-15)
később:
Horvátország-Montenegró 20.30

C csoport (Trondheim):
Németország-Hollandia 34-23 (15-13)
később:
Spanyolország-Lettország 20.30