Vágólapra másolva!
Szerdán este a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája 10. fordulójának D csoportjában a magyar bajnok Falco-Vulcano KC Szombathely csapata 77-70-re kikapott a spanyol Zaragozától, így elvesztette hazai veretlenségét.

A két csapat legutóbb októberben találkozott, akkor emlékezetes meccsen egy ponttal győztek a spanyolok, akik a szombathelyiekhez hasonlóan öt győzelemmel és négy vereséggel várták a szerda esti mérkőzést. A fogadóirodák a Zaragozát tartották a mérkőzés esélyesének, azonban a Falcót sem kellett félteni, ugyanis a Bajnokok Ligája idei szezonjában még veretlen volt a szombathelyi Savaria Arénában.

A spanyolok az első negyedet egy 0-5-ös sorozattal kezdték, azonban Váradi Benedek hármasával megindult a Falco, amely Benke Szilárd középtávolijával nyomban ki is egyenlített.

Ezt követően a Zaragoza megint négypontos előnyre tett szert, de Váradi és Perl Zoltán tempója után ismét fej-fej mellett volt a két csapat. Majd az utóbbi remek feladása után Juvonte Reddic zsákolt egy nagyot, és már vezetett is a szombathelyi csapat.

A magyar válogatott Perl Zoltán az első félidőben 7 ponot dobott és kiosztott 3 gólpasszt Forrás: fiba.com

Az utolsó két percben folytatódott az adok-kapok, amiből a spanyolok jöttek ki jobban, és négypontos előnnyel zárták (17-21) az első negyedet.

A második negyed a szombathelyi Filipovity Márkó triplájával indult,

de az argentin Nicolás Brussino azonnal rákontrázott, majd a spanyol Carlos Alocén is dobott egy hármast, így a hatpontos hátrányban a Falco edzője időt kért.

Gasper Okorn rendbetette csapatát Forrás: fiba.com

A rövid szünet után már tízpontosra növelte az előnyét a spanyol csapat, ezért a 14. percben Quinton Hooker tempója és De'Quon Lake középtávolija is a legjobbkor jött. Ezt követően egy labdaszerzés után Filipovity ellen szabálytalankodtak, a 24 éves játékos pedig mindkét büntetőjét értékesítette, így a szombathelyi csapat feljött négy pontra.

A tavaly nyáron igazolt magasbedobónak megjött a játékkedve, mert gyorsan berámolt egy hármast is, így öt perc után, a Falco 9-0-s szériáját látva a spanyolok edzője is az időkérés mellett döntött.

Négy perccel a vége előtt a mérkőzésen másodszor vezetett a Falco, de a második negyed hajrájából megint a Zaragoza jött ki jobban, amely az ekkor már 17 pontos Dennis Jerome Seeley vezérletével hárompontos előnnyel (39-42) mehetett a szünetre.

A szombathelyi játékosok óriásit küdzöttek Forrás: fiba.com

A harmadik negyedet a Zaragoza játékosa, Nemanja Radovic hármasa nyitotta. A folytatásban azonban támadásban és védekezésben is remekelt a Falco, így a mérkőzés 25. percében 50-50 volt az állás, majd Ron Curry labdaszerzése után Váradi dobott könnyű ziccert, és már vezetett is a szombathelyi csapat. Ekkor a spanyolok edzője, Porfirio Fisac időt kért.

A rövid szünet után Curry hármasával már ötpontosra növelte az előnyét a szombathelyi csapat, de Robin Benzing triplájával

kapaszkodott a Zaragoza, amely Brussino két gyors hármasával, egy perccel a negyed vége előtt ismét átevette a vezetést.

Ráadásul az utolsó percben az argentin játékost le is faultolták, ő pedig mindkét büntetőjét értékesítette, így a spanyol csapat hatpontos (55-61) előnnyel várhatta a záró negyedet.

A negyedik negyed Fran Vazquez kétpontosával indult, majd Filipovity zsákolásával tartotta a hatpontos különbséget a Falco. Brussino azonban gondoskodott róla, hogy a Zaragoza tisztes távolságban tartsa a szombathelyi csapatot, az argentin játékos ugyanis már a negyedik hármasát dobta a meccsen.

Kilencpontos hátrányban jött az újabb időkérés Forrás: fiba.com

Hat perccel a vége előtt Benke értékesített két büntetőt, majd dobott egy könnyű ziccert, így a Falco visszajött a mérkőzésbe (63-68). A rövid szünet után Javier Justiz duplájával növelte az előnyét a Zaragoza, míg Benke hárompontos kísérlete célt tévesztett. Három perccel a vége előtt Benke labdaszerzése után Reddic zsákolt egyet, majd Filipovity dobott egy gyönyörű triplát - akinek ekkor már 15 pontja volt -, így a Faclo két pontra feljött.

Két és fél perccel a vége előtt a szombathelyiek mestere ismét időt kért, azonban a rövid értekezlet után

Brussino értékesített egy újabb triplát, ráadásul az ellentámadásból Perl tempója nem talált utat a gyűrűbe, így egy perccel a vége előtt a Zaragoza öt ponttal vezetett.

Gasper Okorn 36 másodperccel a vége előtt is kikért egy időt, de már csak Brussino zsákolásával növelte előnyét a Zaragoza, amely a 19 pontos argentin játékos vezérletével 77-70-re legyőzte a Falcót.

Bajnokok Ligája, D csoport, 10. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Casademont Zaragoza 70–77 (17–19, 22–23, 16–19, 15–16)
Falco: Váradi 10/6, Perl 14, Benke 4, Washington 3, Reddic 6. Csere: Hooker 6, Filipovity 13/9, Curry 8/6, Lake 6, Bíró -.
Zaragoza: San Miguel 4, Dj Seeley 18/9, Barreiro 3/3, Benzing 7/3, Justiz 10. Csere: Radovic 9/3, Vazquez 4, Alocen 3/3, Ennis -, Brussino 19/15.

A négy nyolccsapatos csoportból az első négy-négy jut a nyolcaddöntőbe. A D csoportban negyedik Falco egy hét múlva a német TB Bonnhoz látogat.