Vágólapra másolva!
A másfél hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re nyert a görög csapat ellen az olaszországi Cuneóban zajló nemzetközi torna szombati második fordulójában.

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány a 15 fős keretből Hosnyánszky Norbertnek és a csapatkapitány Varga Dénesnek adott pihenőt, míg a kapuban Vogel Somának szavazott bizalmat.

Az első negyedben még szoros volt a csata, ezt követően azonban remekül működött a magyarok védekezése, a görögök több mint negyedóráig voltak gólképtelenek. A magyar csapat ezt kihasználva fokozatosan lépett el és sima győzelmet aratott.

- fogalmazott a lefújás után Märcz Tamás a vlv.hu szakportálnak. Hozzátette, úgy érezte, egész meccsen jól uralták a játékot, ez pedig pozitív, mert a "görögöket legyőzni sosem könnyű".

Märcz Tamás csapata jól hangol az Európa-bajnokságra Forrás: MTI/Kovács Tamás

Eredmény:
Magyarország-Görögország 10-5 (3-3, 3-0, 2-0, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz., Erdélyi, Vámos 2-2, Manhercz, Mezei, Pohl, Angyal 1-1

A magyarok - akik pénteken 15-10-re győzték le az amerikaiakat - vasárnap a házigazda világbajnok olaszokkal játszanak 12 órakor.

A női vízilabda-válogatott is remek napot zárt, ugyanis fölényes győzelmet aratott a francia csapat felett a Dunaújvárosban zajló nemzetközi torna szombati nyitónapján.

A gólzáporos első játékrész után a magyarok átvették az irányítást és sorozatban szerzett kilenc góllal "megszórták" riválisukat, amely a mérkőzés utolsó három negyedében csupán egyszer talált a kapuba.

A válogatott jövő vasárnap a horvátok ellen kezdi az olimpiai kvalifikációs budapesti kontinensviadalt, melyen egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Eredmény:
Magyarország-Franciaország 21-5 (5-4, 5-0, 4-1, 7-0)
a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi, Gurisatti 5-5, Parkes 3, Keszthelyi, Gyöngyössy, Vályi 2-2, Antal D., Máté Zs. 1-1

Bíró Attila együttese vasárnap a kínaiakkal, hétfőn pedig a görögökkel mérkőzik meg.