Vereséggel debütált a kaposvári kispadon Sztojan Ivkovics

Sztojan Ivkovics
Sztojan Ivkovics, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal is ezer fokon égett
Vágólapra másolva!
A Debrecen férfi kosárlabdacsapata idegenben 94-92-re nyert a Kaposvár ellen a férfi NB I pénteki meccsén. Ez a mérkőzés két dolog miatt volt még érdekes. Az első, hogy most ült le először a kaposvári kispadra a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics. A második, hogy ezt a munkavállalást Ivkovics főnökei, a magyar szövetség vezetői sem nézik jó szemmel.

A kaposvári meccset az M4 Sport is közvetítette. Az M4 Sport péntek esti adásában az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter két lehetőséget vázolt: vagy hozzáigazítják Ivkovics szerződését a meglévő feltételekhez és csökkentik a megbízási díjat, vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen szövetségi kapitánnyal képzelik el a jövőt.

A DEAC elleni bajnoki előtt Ivkovics Sztojan is megszólalt és elmondta, nem aggódik a szövetség elnökségének vizsgálata miatt.

Eddig is mindent sikerült megoldanunk. Az MKOSZ felettem van, ők döntenek" - szögezte le a kapitány.

A gondot az jelenti, hogy az MKOSZ korábban rögzítette a férfi és a női szövetségi kapitányokkal, hogy azok nem vállalhatnak munkát az NB I-ben.

Ivkovics eddig nem ült le a kaposvári padra (Fekete Ádám látta el a feladatot), de a héten váltás történt a somogyi városban, így mostantól a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya a Kaposvár vezető edzője. Ez pedig ellentétes a kontraktussal.

Ami a mérkőzést illeti, a Kaposvár jól kezdett, de aztán a DEAC fokozatosan átvette az irányítást. Ezzel együtt a hazai csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de az utolsó fél percben a Kaposvár hiába támadott az egyenlítésért, kihagyták a ziccert. A DEAC együttese így idegenben nyert, Ivkovics vereséggel mutatkozott be edzőként.

Eredmény: Kaposvári KK-DEAC 92-94 (31-21, 19-31, 19-26, 23-16)
korábban: KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 99-105 (25-23, 19-31, 22-23, 33-28)