Vágólapra másolva!
A kapus Kardos Gergely és a center Német Toni nélkül utazik a pénteken kezdődő, olaszországi tornára a hazai olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott.

Märcz Tamás szövetségi kapitány csaknem két hete 17 fős kerettel kezdte meg a munkát, és a válogatott a karácsonyt követően az elmúlt négy napban is keményen tréningezett - a szövetség honlapjának beszámolója szerint. A szakvezető hétfőn este szűkítette keretét.

- mondta.
A szövetségi kapitány szerint ott tart a válogatott, ahol ebben az időszakban tartania kell, "a csúcsformától messze, de az arra kijelölt úton szépen haladva". Ezt segítette elő a viszonylag alacsony, 17-es létszám is.

A férfi vízilabda-válogatott egy olaszországi tornán készül majd a budapesti Eb-re Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A kétkapus edzések egy-egy cserével mindig rendkívül intenzívek voltak. A negyedek között az intenzitás megtartása miatt hosszú szüneteket tartottunk, ezek alatt átbeszéltük az előforduló hibákat, kéréseket. Éles párharcokat láttunk, mindenki keményen odatette magát, érződött mindvégig az erős motiváció" - idézte őt a waterpolo.hu.

A válogatott január 3. és 5. között Cuneóban a házigazdák együttese mellett Görögország és az Egyesült Államok csapatával találkozik. A felkészülési torna után alakul ki a végleges 13 fős keret.
A január 12-én kezdődő budapesti Eb-n egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni, ugyanakkor a világliga-győztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)