Hanga Ádám volt a Real Madrid elleni meccs legjobbja

Real Madrid V Barcelona - Liga ACB Final  basket Spain barcelona Real Madrid action EVENT show sport news ACB Basketball League ACB Basketball League
Hanga Adam of FC Barcelona Lassa in action during the final of the Liga ACB match between Real Madrid and Barcelona at Wizink Center on June 15, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Barcelonát erősítő Hanga Ádám volt a mezőny legjobbja vasárnap a címvédő Real Madrid ellen 83-63-ra megnyert rangadón a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában.

A 7387 néző előtt rendezett slágermeccsen a 30 éves magyar légiós 26 perc alatt 10 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt gyűjtött, és 18-as összesített teljesítményindexével ő lett a mérkőzés legjobbja. A katalánok sikerükkel beérték a listavezető riválist, és szintén 12/3-as győzelmi mérleggel a tabella második helyén állnak.

Hanga Ádám volt a mezőny legjobbja Forrás: NurPhoto/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

"Sorozatban öt meccset nyertünk az Euroligában, és a Real elleni El Clasicón aratott siker is azt mutatja, hogy jó úton járunk" - nyilatkozta az MTI-nek a válogatott kosaras. "Élvezem a játékot, ebben a szezonban irányítóként számít rám Svetislav Pesic mester, ami új kihívás és feladatkör."

A katalánok közönségkedvence a folytatásról azt mondta, az idény első trófeája a Spanyol Király Kupa lehet februárban, amelyet idén és tavaly is elhódítottak.

"Ez persze még messze van, de egyértelműen a kupa lebeg a szemünk előtt" - tette hozzá Hanga Ádám, akinek csapata a kontinentális elitet felvonultató Euroligában csak rosszabb kosárkülönbsége miatt harmadik az ugyancsak 13/3-as mutatóval álló Real Madrid és a török Efes Istanbul mögött.