Vágólapra másolva!
Macedón sajtóértesülések szerint Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged kézilabda-csapatának az edzője válthatja Xavi Pascualt a Barcelona kispadján. A szegedi klub azonban gyorsan tiszta vizet öntött a pohárba.

A katalán csapat edzőjének 2022-ig szól a szerződése, de az utóbbi hónapokban már egyre többször írtak a távozásáról. A lehetséges utódok között szóba került Talant Dujsebajev is, de neki hosszú távú szerződése van a lengyel Kielcével.

A hetmeteres.com szúrta ki a macedón g-sport nevü honlapon, hogy a Szeged spanyol mestere, Juan Carlos Pastor neve is felvetődött Barcelonában, ráadásul jelenlegi segítőjét, Marko Krivokapicsot is vinné magával.

A Pastor, Krivokapics párosnak 2021 nyaráig érvényes a szerződése Szegeden, így a távozásuk csak a klub beleegyezésével történhetne meg. A cikk szerint Pastorékat a szegedi csapat 38 éves balszélsője, Jonas Källman követhetné a kispadon, akinek éppen jövő nyáron jár le a szerződése játékosként – írja a Nemzeti Sport.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A macedón sajtóinformáció Szegedre is eljutott, a klub pedig rögtön tiszta vizet öntött a pohárba Juan Carlos Pastor jövője kapcsán.

„Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek 2021-ig érvényes szerződése van.

A klubunk a jövőben is a korábbi gyakorlatát követi, és bármely változásról a saját hírközlő felületein ad tájékoztatást!" – áll a MOL-Pick Szeged honlapján megjelent közleményben.

A spanyol mester korábban 18 évig irányította a Valladolidot, és négy évig volt közben spanyol szövetségi kapitány is, 2005-ben vb-címet nyert a csapattal. 2013-ban érkezett Szegedre, 2014-ben az EHF-kupában, 2018-ban a magyar bajnokságban, míg idén a Magyar Kupában vezette végső győzelemre az együttest.