Carlo Ancelotti visszatér a Premier League-be

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, kedd
Napoli's Italian head coach Carlo Ancelotti gestures during the UEFA Champions League Group E football match Napoli vs Genk on December 10, 2019 at the San Paolo stadium in Naples. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti mindenben megegyezett a hétfői nap folyamán az Evertonnal az angol Sky Sports szerint.

Az olasz szakember hétfőn landolt Liverpoolban, a nap folyamán pedig a klubvezetőkkel tárgyalt és a szerződtetését még a szerdai, Leicester elleni Ligakupa-negyeddöntő előtt be is jelenthetik. Ancelotti a portugál Marco Silvát követheti a kispadon.

Carlo Ancelotti nem sokáig marad munka nélkül Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az Everton csapatát a klub korábbi játékosa, Duncan Ferguson vezeti majd szerdán. Ő eddig két meccset kapott, előbb legyőzte a Chelsea-t, majd döntetlent ért el a Manchester United otthonában, minden bizonnyal Ancelotti csapatában is jut majd hely neki.

Ancelottit előző héten menesztette a Napoli, annak ellenére, hogy 4-0-ra nyert csapatával a BL-ben a Genk ellen és a csoportjából is továbbjutott.

Az olasz korábban már dolgozott a PL-ben, 2009 és 2011 között bajnokságot, FA-kupát és angol szuperkupát is nyert a Chelsea-vel, pályafutáa során háromszor nyert Bajnokok Ligáját edzőként.

Az Everton hétfő este közleményt adott ki, miszerint konkrét ajánlatot még senkinek nem tett a klub, de az elmúlt napokban több jelölttel is tárgyaltak.