Vágólapra másolva!
Péntek reggel a svéd válogatott 35-24-re legyőzte a német csapatot a Japánban rendezett női kézilabda-világbajnokság 7. helyéért játszott összecsapásán. A svédek ezzel a győzelemmel "berántották" az olimpiai selejtező mezőnyébe Magyarországot, azaz Kim Rasmussen csapatának megmaradt az esélye az olimpiai részvételre. A magyar válogatott tagjai élőben nézték a meccset, amelynek köszönhetően tovább él az olimpiai álom. A csapatkapitány Kovacsics Anikó az M4Sportnak adott interjúban elmondta, jó érzés, hogy végre a mieinknek kedvezett a szerencse, amit most muszáj megragadni.

„Élőben követtem a mérkőzést, megmondom őszintén,

Jó érzés, hogy végre egyszer a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen és megvan az olimpiai selejtező. Ez a világbajnokság nagyon nem úgy sikerült, ahogy kellett és szerettük volna, de kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra" – mondta a válogatott irányítója.

Kovacsics Anikóék végigizgulták a péntek reggeli meccset Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A magyar válogatott a csoportja negyedik helyén végzett, így nem jutott tovább, végül a 14. helyen zárta a világbajnokságot.

Kovacsics arra a kérdésre, hogy milyen érzést váltott ki benne a svédek győzelme, illetve az ezzel járó lehetőség, azt mondta:

úgy éljük meg ezt a sanszot, hogy meg kell ragadni. Pár emberrel külön is beszéltem, mindenkinek nagyon fontos volt" – tette hozzá Kovacsics Anikó.

A magyar csapat a vb bronzérmesével, Kínával és Szerbiával szerepel egy selejtezőcsoportban a márciusi kvalifikációs tornán.