Vágólapra másolva!
A címvédő Sopron meglepetésre hat ponttal kikapott a PEAC-Pécs vendégeként, ezzel másfél év után először szenvedett vereséget a női kosárlabda NB I-ben.

Az első percekben rengetget hibával játszott mindkét csapat, majd hajrában a Sopron produkált egy 9-4-es sorozatot, így Gáspár Dávid csapata hat ponttal vezetett tíz perc után. A folytatást is a soproniak kezdték jobban, 24-14 után pedig Meszlényi Róbert időt kért, hogy felrázza csapatát. Ezt követően megmaradt a tízpontos különbség, a pécsieket Taisiia Udodenko tartotta meccsben, aki hét pontot dobott a második negyed elején.

Meszlényi Róbert csapata óriási bravúrt vitt véghez Forrás: RONASIFOTO/Ronasifoto

A harmadik negyedet fantasztikusan kezdte a Pécs, és sikerült kiegyenlítenie 37-37-re, de a Sopron időkérése után a bajnokcsapat újra rákapcsolt, és ismét 11 pontos előnyre tett szert. Azonban a Pécs egy varázsütésre feltámadt, sorozatban három triplát is értékesített, majd egy 18-2-es szériával megfordította a meccset.

Az utolsó negyedet hétpontos előnnyel kezdte a Pécs, amely csak azért nem döntötte el a meccset, mert Crvendakic hárompontosai meccsben tartották a Sopront. A hajrában azonban egy 9-0-s sorozattal fordított a Sopron, de még hátra volt egy perc a meccsből. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jöttek a szabálytalanságok, és a sorozatos büntetődobások, amiből a pécsiek jöttek ki jobban, mert nyolcból hetet bedobtak. A soproniak ellenben siettették a támadás-befejezéseket, amelyekbe rendre hiba csúszott, így végül a PEAC óriási 83-77-re győzött, amivel elvette a Sopron veretlenségét.

A Sopron Basket másfél év után kapott ki magyar pályán Forrás: RONASIFOTO/Ronasifoto

A Sopron ezt megelőzően 2018 májusában a Szekszárdtól kapott ki hazai pályán azóta minden bajnoki és Magyar Kupa-meccsét megnyerte.

„Gratulálok a PEAC-nak. Nagyon szépen kihasználták a jelenlegi állapotunkat és annak megfelelően alakították ki a stratégiát a mérkőzésen.

Ez visszajelzés számomra, hogy játékosaim a kijelölt útról letértek. Támadásban rengeteg üres dobóhelyzetünk volt. Rossz passzban vagyunk, nem tudjuk bedobni ezeket. Mentálisan egy picit a csapat ilyen téren problémával küzd, de bízom benne, hogy minél hamarabb ezen át fogunk lendülni, és sokkal nagyobb hittel vállaljuk el ezeket a helyzeteket. Gratulálok még egyszer aPEAC-nak, jól játszottak, megérdemelték a győzelmet" – nyilatkozta a lefújás után Gáspár Dávid, a Sopron Basket edzője.

Eredmények:
PEAC-Pécs - Sopron Basket 83-77 (12-18, 17-19, 32-17, 22-23)
VBW CEKK Cegléd - Uni Győr MÉLY-ÚT 72-80 (17-23, 10-20, 26-20, 19-17)
NKE-FCSM Csata - Atomerőmű KSC Szekszárd 71-66 (20-10, 11-18, 20-17, 20-21)