Vágólapra másolva!
Vasárnap délután két csúcsrangadót rendeznek egy időben a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az előző BL-döntő visszavágóján a Telekom Veszprém a Vardar Szkopje vendégeként lép pályára, míg az A-csoportban a világ két leggazdagabb klubja, a Paris Saint-Germain és a Barcelona méri össze erejét. A MOL-Pick Szeged szombaton a Zágrábot fogadja.

Vardar Szkopje – Telekom Veszprém (vasárnap, 17:00)

Az élcsapatok közül a Vardar ellen a legjobb a mérlege a magyar bajnoknak a Bajnokok Ligájában. A tavalyi szezont megelőzően nem kapott ki észak-macedón riválisától a Veszprém, azonban az egy évvel ezelőtti szkopjei mérkőzését, valamint semleges pályán Kölnben a sorozat döntőjét is elveszítette David Davis csapata a sokadszor is csődöt blöffölő riválissal szemben.

Október közepén a Veszprém Arénában nem adott esélyt a Vardarnak a Veszprém,

39-30-as győzelme a legjobb teljesítmény volt a csapattól, mióta David Davis bő egy éve átvette az irányítást.

Esetleges szkopjei sikerével tovább tapadhat a B-csoport élén álló THW Kielre a bakonyi együttes, ehhez azonban a Jane Sandanski Aréna 5 500 fanatikus drukkerhada előtt kellene megismételnie az októberi parádés teljesítményét.

Rasmus Lauge jó játékára a Vardar otthonában is szüksége lesz a Veszprémnek Fotó: Csudai Sándor - Origo

Rasmus Lauge 8 gólt lőtt azon az októberi estén, a dán irányító játékára Kentin Mahé és Lékai Máté sérülése miatt továbbra is nagy szükség van. Petar Nenadiccsal eddig remekül oldják meg, hogy „csak" ketten maradtak irányítóként a keretben. Az előző, Kielce ellen 28-24-re megnyert mérkőzésen Dragan Gajic, Andreas Nilsson és Sterbik Árpád is remek formát mutattak, így a nyáron meggyengült Vardar otthonában is a Veszprém lesz a mérkőzés esélyese.

Távozott Szkopjéból a 23 éves kora ellenére a világ egyik legjobb kapusávának számító Dejan Milosavljev, valamint a csapat esze Igor Karacic, és a pont Veszprémben munkát kapó brazil beálló Rogerio Ferreira is. A Vardar a csoport hatodik, még éppen továbbjutó helyén szerénykedik kilenc fordulót követően, azonban ha legyőzi a Veszprémet, feljöhet akár a harmadik helyre is.

MOL-Pick Szeged – PPD Zágráb (szombat, 17:30)

Sorozatban hetedik győzelméért lép pályára a MOL-Pick Szeged szombat délután az A-csoportban.

Juan Carlos Pastor csapata oldott már meg ennél nehezebb feladatokat is a szezonban – elég csak a Barcelona 31-28-as legyőzésére gondolni -, mint ami most vár rájuk a november eleje óta ismét Veselin Vujovic által vezetett, kieső helyen álló Zágrábbal szemben.

A szegedi Bogdan Radivojevic már 51 gólos a BL-ben a szezonban Forrás: EHF CL, Facebook

A jobbszélsők mellett immáron a kapusok is kiemelkedő formában játszanak, Mikler Roland és Mirko Alilovic párosának főszerepe volt abban, hogy eddig az összes kötelező győzelmét hozta a Flensburg elleni október eleji döntetlen óta a magyar csapat a BL-ben. Bogdan Radivojevic túl az 50 gólon a BL-ben, ha nem menne neki a játék, Pastor mester nyugodtan pályára küldheti Mario Sostaricot, aki az NB I góllövőlistáját vezeti fölényesen.

Paris Saint-Germain – Barca Lassa (vasárnap, 17:00)

Ha legyőzi a Zágrábot a Szeged, akkor a Veszprémhez hasonlóan csoportja második helyén zárhatja az évet a Bajnokok Ligájában. Sőt, ha az egy-egy ponttal előtte álló két csapat, a PSG és a Barcelona vasárnapi mérkőzésén döntetlen születik, akkor az esetleges szegedi sikerrel hármas holtverseny lenne az A-csoport élén 10 fordulót követően.

A két csapat barcelonai összecsapása igazi űrkézilabdát hozott.

A 68 gólos mérkőzést a katalánok nyerték 36-32-re, ám akkor a párizsiaknál nem játszott sem Mikkel Hansen, sem Sander Sagosen. Garantált sztárparádét hoz a két Final 4-ra esélyes csapat mérkőzése, hazai oldalon Luka Cindric, Aron Palmarsson és Raúl Entrerrios, a vendégeknél pedig a már említett Hansenen és Sagosenen kívül Nikola Karabatic neve garancia az óriási mérkőzésre.

Mivel ennyi sztár lép egyszerre pályára mindkét oldalon, ezért nagy összegben fogadni mernénk rá, hogy mégis a kapusposzt lesz a döntő ezen a klasszikuson. Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona), Rodrigo Corrales és Vincent Gerard (PSG) is a legjobb kapusok közé tartoznak. Amelyikük a legtöbbet hozzá tudja tenni csapata játékához, az a csapat győzhet vasárnap délután.